Har det blivit en så pass stor skada på din vindruta att du behöver byta ut den helt och hållet? Att byta vindruta på bilen är vanligt förekommande och beror vanligtvis på skador efter olyckor eller stenskott som har fått ligga för länge och utökats till stora sprickor, men vad kostar det att byta ruta på bilen?

Har du försäkring på din personbil kostar ett vindrutebyte betydligt mindre än om bilen är oförsäkrad.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Exakta summan är svår att säga

Exakt hur mycket du kommer få betala för att byta vindrutan på din bil är svårt att säga. Mycket har att göra med det försäkringsbolag du har och hur mycket du betalar i självrisk. Tittar vi på några av de mest moderna och populära försäkringsbolagen idag ligger priset hos de allra flesta på 1500 kronor.

Att laga ett stenskott kostar mellan 0-200 kronor och därför är det viktigt att reparera enklare stenskott direkt, så att de inte orsakar större skada i framtiden.

Byta ruta utan försäkring – vad kostar det?

Ibland kan det vara så att du behöver byta ruta på en bil som inte har en försäkring. Det kan t.ex. handla om att bilen brukar vara avställd eller att du helt enkelt vill meka och fixa till en bil som ännu inte är körvänlig. Vad kostar det att byta ruta på bilen utan försäkring då?

Det kan också vara så att försäkringen du har inte täcker upp för glasskador. Detta är vanligt hos billigare försäkringar eller grundförsäkringar, t.ex. trafikförsäkringen. Hur mycket det kommer kosta beror bland annat på vilket företag du vänder dig till, men också vad det är för typ av ruta, t.ex. om den har regnsensor eller inte.

Här kan du räkna med ett ungefärligt pris på 5000-10.000 kronor och då är sällan själva jobbet inkluderat i kostnaden. Det bästa är således att alltid ha bilen försäkrad, åtminstone om du vill kunna föra fram den i trafiken på ett lagligt och säkert sätt.

Är det tillåtet att köra med en trasig ruta?

Om din vindruta är skadad och har en spricka bör du byta ut hela rutan. Att köra med en sprucken vindruta kan innebära försämrad sikt under körning och kan även leda till böter om du blir stoppad av polisen vid en kontroll. För att undvika problem och för att säkerställa en god sikt är det bäst att omedelbart åtgärda och byta ut en trasig vindruta.