Känns inte din gamla trotjänare lika rolig att ratta längre, eller är du av andra anledningar ute efter en annan bil? Många byter bil med jämna mellanrum, medan andra kör sin bil tills den inte längre håller ihop. Oavsett var i intervallet du befinner dig med ditt bilbyte, kan det vara befogat att fråga sig när bästa tiden egentligen är att byta bil. Finns det någon särskild tid på året då detta är lämpligast?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Valet är ditt

Det enkla svaret på frågan är att det inte spelar någon större roll. Ett bilbyte fungerar året om och det handlar egentligen om din egen åsikt i frågan, d v s om du föredrar en viss årstid framför en annan då du helst byter bil. Vi ska dock titta på vilka skillnader det kan finnas med ett bilbyte vid olika tider på året.

Sommarhalvåret

Många föredrar att hämta ut sin nya personbil, eller byta till en annan begagnad sådan, när det börjar bli lite varmare ute. Det är när våren är i antågande som det börjar klia i fingrarna hos vissa att ta tag i en ny bilaffär. En del väljer att förlägga detta tills efter hjulskiftet på våren, när vinterdäck byts mot sommardäck. Det kan kännas psykologiskt riktigt att köra den nya bilen på sommardäck redan från början – ja, roligare helt enkelt.

Vinterhalvåret

Den kalla årstiden med mycket mörker kan kännas lite ointressant ur ett bilbytarperspektiv. Dock kan det finnas anledningar till alla genomföra ett bilbyte även under den här årstiden. Exempelvis kan det handla om att du behöver ett fordon som bättre klarar vintern och färden på just ”dina” vägar. Du kanske ska på en långresa i ett vintrigt landskap och därmed känner dig säkrare i en fyrhjulsdriven bil. I det fallet kan bilbytet kännas motiverat trots grådaskigt väder eller vinterkyla.