Som bilägare är du kanske redan medveten om att du behöver serva bilen med jämna mellanrum, men hur ofta ska man serva bilen?

Det är inte alla som förstår varför service är viktigt och vad det egentligen innebär. Genom att få en korrekt utförd service kan du minska risken för tråkiga överraskningar, samtidigt som du tar hand om din bil och förlänger livslängden.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Serviceintervallen kan variera mellan olika modeller

Alla bilar är inte designade och utformade på samma sätt och det innebär att serviceintervallen också kommer vara varierande. Serviceintervallen kan även variera beroende på om den är årsbaserad eller milsbaserad. Det enklaste sättet för dig att ta reda på hur ofta du ska serva bilen är helt enkelt genom att titta i bilens instruktionsbok. I instruktionsboken kommer du att hitta information om bilen ska servas var 12:e månad eller om det är service var 1500 mil som gäller.

När ska första servicen utföras?

Har du köpt en helt ny personbil som inte har gått tidigare behöver du inte utföra den första servicen med lika tät intervall som om bilen hade varit begagnad. I bilens meny kan du se när det första servicetillfället bör inträffa, vilket vanligtvis är efter ca 24 månader, alternativt efter att du har kört 25 000 km. Detta är nummer som gäller för dig som kör en dieselbil. Kör du däremot en bensinbil är det istället 30 000 km som gäller.

Det är inte helt ovanligt att många nyare bilar och bilmodeller är utrustade med konditionsbaserad service. Konditionsbaserad service innebär kort och gott att bilen själv kommer säga till när det börjar bli dags för service. Om din körstil är mycket offensiv kan du få serviceindikationer med tätare intervaller än om du kör försiktigt och lugnt. Eftersom inte alla bilar har denna funktion bör du inte förlita dig på att få notiser från bilen innan du vet vad som gäller för just ditt fordon.