Att ha en trafikförsäkring är en självklarhet för de flesta bilägare. Men förutom att det är lag på att ha en sådan försäkring finns det flera anledningar till att det är viktigt att ha en trafikförsäkring. Så vilken försäkring måste finnas på en registrerad bil? Jo, en trafikförsäkring.

Vad är trafikförsäkring?

Trafikförsäkringen är en obligatorisk försäkring som alla motorfordon som används i trafiken enligt lag måste ha. Detta inkluderar bilar, motorcyklar, lastbilar och andra fordon som är avsedda för att användas på vägar och andra allmänna platser. Syftet med trafikförsäkringen är att skydda dig från ekonomiska förluster om du orsakar personskador eller skador på andras egendom i en olycka.

Att inte ha en trafikförsäkring kan leda till allvarliga ekonomiska problem, eftersom kostnaderna för personskador och egendomsskador kan bli mycket höga. Därför är det viktigt att ha en trafikförsäkring för att skydda sig själv och andra på vägarna.

När behövs det ingen försäkring?

För att kravet om trafikförsäkring ska sluta gälla måste du ställa av fordonet. Trafikförsäkringen täcker skador på andras egendom, men aldrig på din egen bil. Om du vill ha skydd för din egen bil måste du välja att teckna en hel- eller halvförsäkring

Att välja en trafikförsäkring som passar dina behov och budget är viktigt. Det finns olika nivåer av täckning som kan passa olika typer av fordon och förare. Det är också viktigt att jämföra priser och täckning från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Vad händer om man inte har trafikförsäkring?

Om du inte tecknar en trafikförsäkring till din bil blir du tvungen att betala en daglig trafikförsäkringsavgift till Trafikförsäkringsföreningen, vilket kan snabbt bli mycket dyrt. Det är därför viktigt att teckna en trafikförsäkring direkt när du köper en ny eller begagnad bil, så att du är skyddad vid eventuella olyckor eller skador på andras egendom och så att du slipper trafikförsäkringsavgiften.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring