Under höst- och vintermånaderna är det extra viktigt att ha rätt utrustning i bilen för att klara av olika utmaningar som kan uppstå på vägen. Det kan handla om allt från plötsligt snöfall och ishalka till att bli fast i en snödriva eller att behöva vänta på vägassistans i kylan. Genom att kontrollera och komplettera din bil med nödvändig utrustning kan du minska risken för olyckor och göra resan säkrare.

Här följer en lista på utrustning som kan hjälpa dig att resa säkrare

Varma kläder och vantar – Kläder och vantar är viktigt under vinterhalvåret. Värmen försvinner snabbt ur kroppen i kyla och blåst, så det är viktigt att ha kläder som håller dig varm och torr. Tänk på att välja kläder som är vattentäta och ha dem gärna förvarade i bilen.

Nödljus och varningstriangel – Att ha nödljus och varningstriangel i bilen kan hjälpa dig att göra bilen eller dig själv synlig på vägen vid olyckor eller problem. Genom att ha dem till hands kan du också undvika eventuella kollisioner.

Reflexväst – En reflexväst i bilen är ett betydelsefullt tillbehör för att öka din synlighet på vägen. Ha en reflexväst lättillgänglig från förarplatsen och gärna en reflexväst för varje person i bilen.

Spolarvätska – Se till att spolarvätskebehållaren alltid är välfylld. Detta är särskilt viktigt under vinterhalvåret då du behöver kunna rengöra bilens rutor och hålla dem rena från smuts och salt.

Ficklampa – En ficklampa nära tillhands från förarplatsen är bra för att kunna se bättre i vintermörkret. Det kan vara användbart att ha en ficklampa till hands när du behöver se efter i bilens motorrum eller vid däckbyte.

Laddare för telefon – En laddare till hands kan hjälpa dig att undvika att telefonen dör i fel läge. Det kan också vara användbart om du behöver använda telefonen som GPS eller för att kontakta vägassistans.

Brandsläckare – Ha en liten brandsläckare som du kan ha smidigt fastsatt i handskfacket. Detta kan hjälpa dig att släcka mindre bränder i bilen och minska risken för större skador

Snöskrapa och snöborste – Snöskrapa och snöborste i bilen är viktigt för att kunna ta bort all snö från bilen, inte bara från rutan.

Spade – En spade kan vara användbart om du behöver gräva bort en snövall eller hacka sönder is. Detta kan hjälpa dig att ta dig ur snö

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring