Bilar är mer än bara ett transportmedel. Styla bilen invändigt och utvändigt för att representera din personlighet och intressen. Många människor spenderar mycket pengar på att anpassa fordonet efter sina egna preferenser. År 2023 är det 7 242 256 registrerade bilar i Sverige. Om du också vill att din bil ska spegla dina intressen, överväg följande sätt att anpassa ditt fordon.

Färga din bil

Ge din bil en unik touch genom att måla den i en djärv färg som rödvin eller gul. Använd flera färger, ränder eller grafik för att verkligen sticka ut. Förbered bilen genom att ta bort gammal färg och rengöra den ordentligt. Maskera fönster och områden du inte vill måla. Applicera grundfärg och slipa för en snygg yta innan du målar med den valda färgen. Använd sprayfärg för ett jämnt resultat och minst sju till åtta lager. Professionell hjälp rekommenderas för att få det perfekta resultatet. Du kan även addera till snyggare fälgar för att lyfta upp bilens look. Min erfarenhet visar att man får fler blickar när bilen har fräschare hjul. Det är lite som människans skor.

Ansök om en personlig registreringsskylt

Gör din bil mer personlig med en egen registreringsskylt som speglar din personlighet. Välj en unik skylt från Transportstyrelsens webbplats. Många väljer nummer som har en speciell betydelse för dem, som födelsedagar eller årsdagar. Ansök om den valda skylten hos Transportstyrelsen och betala en avgift. Processen kan ta cirka åtta till 12 veckor.

Skaffa LED-lampor

Ge din bil ett unikt utseende med LED-lampor i olika former och färger. Byt ut dina strålkastare till LED-alternativ som är mer hållbara och energisnåla. Du kan också använda LED-ljusremsor för att lägga till extra accentbelysning i bilen. För att få en enhetlig look, välj accentbelysning i samma färg som bilens lack.

Skaffa ny klädsel

Ge din bils interiör en unik touch genom anpassad klädsel. Klädseln omfattar säten, mattor och dörrpaneler. Du kan skapa din egen stil genom att välja färg, material och mönster.

När du väljer klädsel, tänk både på personlig preferens och funktionalitet. Läder är robust och enkelt att rengöra, men kan vara kostsamt. Mocka är ett billigare alternativ, men kan vara mer utmanande att hålla rent vid eventuella spill. Utforska olika alternativ för att hitta den perfekta anpassade klädseln som passar din stil och behov. Lite som när du ska styla om dig själv med smycken eller annat roligt. 

Din bil är en av dina mest värdefulla ägodelar. Överväg att anpassa den efter din egen smak. Du kan ge den en livlig färg som speglar din personlighet, skaffa en personlig registreringsskylt eller dekorera den med LED-lampor. Du kan också anpassa interiören genom att skaffa ny klädsel. Även om du kan göra dessa ändringar själv kan det vara mer effektivt att anlita ett proffs.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring