Ska du köpa en bil för första gången? Då finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Men vad ska man tänka på när man köper bil? Ska du köpa en begagnad personbil är de avgörande faktorerna betydligt fler än om du köper en helt ny, men gemensamt för båda är att du ska bli nöjd med ditt val.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Att tänka på när man köper bil – Ny eller begagnad?

Det första du behöver fundera på är om du ska välja en ny bil eller en begagnad. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Fördelarna med en begagnad bil är att du kan komma ner väldigt mycket i pris och spara mängder med tusenlappar. Nackdelen är att du kan gå miste om garantin och köpa en bil som faktiskt inte håller måttet. Det bästa är om du kan hitta en begagnad bil som bara har några enstaka år på nacken och som inte haft mer än 1-2 ägare.

Hur ska du finansiera din bil?

Om du inte har ett stort och fett sparkonto behöver du fundera på hur du ska finansiera din bil på bästa sätt. Vill du spara ihop pengarna själv och vänta, använda dig av ett privatlån eller ta delbetalning direkt från bilhandlaren? Bilhandlare har oftast delbetalningserbjudanden på plats, men observera att räntorna kan vara riktigt höga.

Valet av biltyp

Att välja vilket bilmärke är för många den lättaste delen av att köpa bil. Många har redan ett favoritmärke som de har spanat in och som de inte vill rucka på. Det som däremot kan vara svårare är att veta vilken biltyp som kommer att passa dig bäst. Valet av biltyp är nämligen avgörande för vilka funktioner och egenskaper du kommer att få. Här är det rekommenderat att du funderar på vad som är viktigt för dig, t.ex. kompakt och lätt att parkera eller rymlig med ett ordentligt bagageutrymme?

Se vår checklista.