Idag väljer de allra flesta att köpa sin bil begagnad men vad ska man kolla när man köper begagnad bil? En begagnad bil kan vara minst lika snygg och fräsch som en ny, men skillnaden sitter vanligtvis i garantin och i prislappen. Sen finns det naturligtvis begagnade bilar som inte alls håller måttet och där de behöver genomgå en och en annan reparation för att kunna användas tryggt på vägarna igen.

När du ska köpa en begagnad bil finns det således en hel del saker som är viktiga att tänka på. Många tror att det bara räcker med att kontrollera bilens insida, utsida och motor, men för att du inte ska köpa grisen i säcken behöver du vanligtvis ha koll på mer än så.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

4 bästa tipsen när du ska köpa begagnad bil

1. Kolla upp bilens registrering
När man köper en begagnad bil ska man kolla bilens historik. Det är mycket viktigt att du kollar upp bilen du är intresserad av att köpa genom att kontrollera registreringsnumret. Om detta inte är synlig och tydligt i annonsen innebär det oftast att säljaren vill försvåra dina möjligheter.

2. Provkör bilen kall
Försök att se till att provköra bilen när den är kall. Det är inte ovanligt att missljud endast kan höras i samband med kallstartning. Detta är således något du lätt kan missa.

3. Titta på oljestickan
Oljestickan ska du inte bara titta på för att säkerställa nivån, utan även för att se på färgen. Om oljan är brunmjölkig eller lämnar en geggig avlagring är detta ett varningstecken att ta på allvar. Ta reda på när oljan byttes sist innan du gör något förhastat.

4. Tystnad när du kör
Ett vanligt misstag är att prata eller ha radion på när du provkör bilen, men det bästa är att ha det helt tyst. På så sätt kan du lättare höra om något inte låter som det ska.

Se vår checklista inför bilköpet.