Är du på banan och funderar på att köpa din första bil? Före ditt första köp är det en del saker du bör tänka på. Nedan nämner vi några av dessa samt vilka bilar som är bra bilar för förstagångsköpare.

Läs mer: Vilken bil är bäst att köpa begagnad?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vad är dina behov?

Det första du bör tänka på innan du köper är dina behov. Kör du mycket i stan och vill ha en liten bil som är lätt att parkera och som drar lite bensin eller är det viktigare för dig att ha en större bil som är bekvämare att köra längre sträckor?

Det kan även vara en god idé att fundera på om det är el- eller bensinbil som du är intresserad av. Är du nyfiken på elbil så bör du se om det finns ladd stationer nära dig. Om bilen är till ditt barn då är det viktigt att den känns säker och trygg.

Ett barns första bil ska vara trygg och säker så du inte behöver vara orolig för ditt barn när denne kör på vägarna.

Vad har du för budget?

När du sätter budget är det viktigt att tänka på alla kostnader, allt från försäkring, skatt, parkeringskostnader till bränsle, när du sätter budget. Tänk på att bilar sjunker snabbt i värde så det kan vara bra att investera i en begagnad bil första gången du köper.

Det är dock väldigt viktigt att du kollar skicket på bilen om du köper begagnat och att du provkör den för att testa bromsar, motorn och liknande. Ett tips är även att kolla däckets skick samt om det finns någon rost på bilen.

Tips på en bra första bil

En budgetvänlig men samtidigt trygg och säker och som därmed passar bra som första bil är Toyota Camry. Bilen har säkra krockkuddar, vilket gör den till en trygg bil, och är samtidigt bränslesnål. En annan pålitlig bil är Mazda 3 som även den är bränslesnål. Är du ute efter en elbil kan Renault vara ett bra alternativ.

En lista på 5 småbilar som passar förstagångs köpare utöver dem vi nämnt tidigare.

  1. Volkswagen Polo

  2. Toyota Yaris

  3. Ford Fiesta

  4. Honda Civic

  5. Hyundai i20

Dessa bilar erbjuder bra kombinationer av säkerhet, tillförlitlighet, bränsleeffektivitet och prisvärdhet, vilket gör dem till bra val för förstagångs köpare.