Hur polerar man en bil? När du polerar din personbil kommer lacken att bli klarare och snyggare, samt du kan få bort ytliga repor som lätt uppstår när du kör med bilen på vägarna. Men för att resultatet ska bli bra och du inte ska skada bilens lack är det viktigt att du gör det på rätt sätt och ordentligt. Polering innebär nämligen att du slipar bort lite av det yttersta lagret av bilens lack

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Så polerar man en bil

  • Börja med att tvätta bilen – Det första du ska göra är att tvätta bilen ordentligt. Dels för att du ska få bort alla beläggningar på karossen, dels för att inte riskera att det finns smuts som kan repa bilen när du väl polerar den. Tvätta helst bilen för hand, men var noga med att använda avfettning för att verkligen få bort alla beläggningar. Torka sedan bilen torr.
  • Polera bilen – När bilen är tvättad och torkad är det dags för själva poleringen. Du kan polera både för hand eller med en polermaskin. Använder du maskin behöver du vara mer försiktig för att inte riskera att helt och hållet polera bort lacken. Men å andra sidan kommer arbetet också att gå mycket snabbare. Börja med att hälla det poleringmedlet du har valt på en trasa och polera sedan ett litet område på bilen i taget. Polera i jämna cirkulerande rörelser. När hela området år polerat torkar du av med en ren trasa innan du går vidare till nästa område. Detsamma gäller om du använder maskin, men du kan då vanligtvis ta ett större område i taget. Var extra försiktig nära karossens kanter eftersom lacken oftast är tunnare där.
  • Vaxa bilen – Efter att du har polerat bilen bör du även vaxa den. Det här är ett viktigt skyddande steg som du inte bör hoppa över. Poleringen slipar bort en del av lacken, men vaxen lägger sig som ett skyddande lager och förhindrar att exempelvis rost uppstår.