När är det bäst att köpa begagnad bil? Visst kan det kännas bekvämt med en helt fabriksny bil med allt vad det innebär. Dock är det inte möjligt för alla och en del kanske känner att de helt enkelt inte vill lägga så mycket pengar på en bil. Alternativet är, förstås, att skaffa sig ett begagnat fordon. När är det då bäst att köpa en begagnad personbil och för vem? Det ska vi reda ut nedan.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Många anledningar att köpa begagnat

Det är en alldeles utmärkt lösning att köpa en begagnad bil när de egna finanserna inte tillåter något annat. Nya bilar är inte billiga och de tappar dessutom snabbt i värde, till skillnad från ett begagnat fordon där den största värdeminskningen redan har ägt rum. Är det ett fossildrivet fordon du är ute efter (d v s som drivs av diesel eller bensin) innebär en ny bil dessutom en ganska saftig fordonsskatt de tre första åren. Detta på grund av bonus malus som gräver djupa hål i plånboken om du skaffar en bil med höga koldioxidutsläpp.

Den förnuftiga lösningen

Kanske har du trots allt råd med en ny bil, men tycker det är slöseri att köpa något som är helt nytt? Det är många som resonerar på det sättet. En bil som är, säg, tre år gammal har tappat en betydande summa i värde men ska fortfarande vara en fräsch bil med många år av användning framför sig.

Letande efter bilar från förr

Kan det vara så att du letar efter en modell som inte tillverkas längre? Då har du förstås inget annat val än att köpa dig ett begagnat exemplar. Det är många entusiaster som letar specifika modeller. Kanske handlar det om en ungdomsdröm som ska gå i uppfyllelse, men som du kan realisera först i vuxen ålder – exempelvis att äga en sportbil.