Att köpa en begagnad bil är frestande i tider där allt blir dyrare i inköp – fabriksnya bilar inräknat. Utbudet på marknaden varierar, men vanligen finns det mycket att välja bland för den som är spekulant på en begagnad bil. Kanske har du ett särskilt bilmärke eller rentav en specifik modell du spetsat in dig på? Men hur köper man en begagnad bil? Läs vår checklista.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Att leta begagnat

Det finns två olika alternativ för köp av begagnad bil: genom en bilfirma eller genom en privatperson. Vilken väg du föredrar är förstås upp till dig, men det är två helt skilda alternativ som kräver lite eftertanke. Vi ska titta på båda alternativen här nedan. Bilar hittar du för övrigt enkelt på nätet; både på sajter som Blocket och hos de olika bilfirmorna.

Hur köper man en begagnad bil på bilfirma?

Det här är det lite smidigare alternativet på ett sätt, eftersom det kan ge lite trygghetskänsla att handla på en firma. Baksidan av myntet är att du får betala mer för bilen du köper. Bilhandlaren ska förstås ha sin del av försäljningen som provision, vilket påverkar det pris du får betala. Trots detta kan det för många kännas som det rätta sättet att köpa bil på. Det är trots allt avslappnat att vandra omkring i en bilhall i lugn och ro, där du kan jämföra olika bilar. Köper du en begagnad bil från bilhandlare gäller även konsumentköplagen.

Köpa av privatperson

Ett köp av en privatperson är fortfarande inte krångligt, men kan kännas lite jobbigt då köpet måste arrangeras mellan dig och säljaren. Det ska bestämmas en plats och en tid, ett kontrakt måste upprättas av er sinsemellan med mera. Dock är fördelen priset. Du ska i regel inte betala lika mycket vid köp av en privatperson som när du köper en bil på en bilfirma. Däremot kan det vara lite si och så med garantier, såvida bilen du köper inte har kvar någon form av nybilsgaranti.