Har du skaffat dig en hund eller har du kanske länge varit hundägare – men nu skaffat dig en bil och undrar ”Vilken hundbur passar min bil”? För att din hund ska kunna färdas tryggt och säkert i bilen är det viktigt att du investerar i en riktigt bra hundbur. Hundburen kan för många kännas onödig och överflödig, men sanningen är att den kan vara skillnaden mellan liv och död och ni är med om en olycka på vägarna.

När du ska köpa en hundbur till din bil finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Buren ska inte bara få plats i bilen, utan den ska också vara tillräckligt stor för din hund eller dina hundar att färdas i. Vilka mått som gäller för just din hund kan du läsa mer om på Jordbruksverkets hemsida. Här kommer vi istället fokusera på hur du väljer en bur som passar ditt fordon.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vilken hundbur till din bil? – så ska du tänka

Det finns några frågor du behöver besvara innan du kan bege dig ut på jakt efter den perfekta hundburen. Du behöver bland annat fundera på följande:

  • Vilka mått har din hund?
  • Är det en eller flera hundar som ska transporteras?
  • Hur stor är din bil?
  • Ska du ha buren ståendes permanent eller tillfälligt i bilen?
  • Vill du kunna ha plats med annat i bagageutrymmet?

När du har besvarat dessa frågor är det dags att ta fram tumstocken för att säkerställa att buren du behöver och vill ha verkligen får plats. Se till att du mäter från den översta delen av baksätet först. Det är inte ovanligt att många baksäten lutar bakåt, samtidigt som hundburar ofta har en 90 graders vinkel baktill. Detta är en knepig kombination som sällan brukar fungera. Framtill är däremot de allra flesta burar designade med en lutning, för att på så sätt lämpa sig för de flesta bilar.