Att välja bil är inte alltid det lättaste. Det är en sak att identifiera behovet av transport, men att från den vetskapen komma så långt som att välja rätt bil för ändamålet kan kännas lite knivigt. Självklart underlättar ett stort bilintresse valet av fordon, men alla har inte det intresset eller kunskapen.

Särskilt när det ska väljas bil som ska svälja hela familjen är det extra viktigt att det blir rätt. En familjebil ställer krav på en landsvägskryssare som både är bekväm och som håller måttet vad gäller utrymme och prestanda. Vilken familjebil är bäst? Här nedan ger vi några tips för dig som är bilspekulant.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Mycket att välja bland

Du som växt upp i Sverige har kanske med dig sedan barndomen att Volvo eller Saab tillverkar de optimala familjebilarna. Tiderna förändras dock; idag finns det många intressanta alternativ. Dessutom tillverkas inte Saab längre, så där försvinner raskt det alternativet. Volvo har mycket fina bilar i sortimentet, men de är knappast så folkliga längre med relativt höga priser. Om priset har betydelse ska du antagligen se dig om efter något annat.

Prisvärda familjebilar

Är priset viktigast vid ditt bilval? Kolla då in bilmärket Dacia och modellen Jogger, som ger mycket bil för pengarna. Det här är en ganska spartanskt utrustad bil som inte direkt andas lyx, men måste anses som mycket prisvärd.

Blickar vi mot Volkswagen-koncernen hittar vi nya familjebilar i varierande prisklasser. En av de mest prisvärda är Seat Leon ST; en kombibil som bjuder på bra utrymmen för både bagage och familjemedlemmar till ett vettigt pris. Leon har ett stort urval av utrustning och kan dessutom köpas som en sportig Cupra-version om så önskas.

Vilken begagnad familjebil är bäst?

Vilken familjebil är bäst som ett begagnat alternativ? Vettigt kan vara att hitta en lätt begagnad mil som rullat få mil och gärna med nybilsgaranti kvar som extra trygghet. Titta gärna på bilar som Skoda Octavia, Mazda 6 och Toyota Avensis.