Köpa eller leasa bil privat? Som privatperson är det möjligt att både köpa en bil eller leasa. Vilket alternativ som är bäst beror på behov och förutsättningar. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen.

När det är dags att skaffa en bil privat finns det två alternativ för att finansiera bilköpet. Det går antingen köpa bilen eller leasa den. För att veta om privatleasing eller att köpa bilen är det bästa alternativet är det bra att göra research. Det är viktigt att fundera över vilken bil som är önskvärd att ha och vilket behovs som finns. När det står klart vilken bilen som behövs och önskas är det dags att kolla vilka alternativ som finns för att finansiera den.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vanligt att leasa bil

Så ska man köpa eller leasa bil privat? Att privatleasa en bil har blivit allt mer vanligt. Det finns många återförsäljare av bilar som har ett brett utbud av olika bilmodeller som går att leasa. Att leasa en bil innebär att bilen hyrs under en viss period. En leasingperiod är oftast tre år. Under den perioden betalas en månadsavgift. När avtalsperioden har löpt ut lämnas bilen tillbaks till återförsäljaren.

Fördelar med att leasa bil privat

Fördelarna med att leasa en bil är att det inte behövs en stor kontantinsats eller billån för att ha bilen. Det ingår oftast försäkring och service i månadsavgiften. Månadsavgiften avgörs av bilmodell, om det är en elbil eller bil med förbränningsmotor, miltalen som körs per år, olika tillägg och andra bekvämligheter.

Fördelar med att köpa bil

Att köpa en bil har även fördelar. Det är fria mil med en bil som är köpt. Det finns ingen mellanpart utan bilen är ägarens och ingen annans. Att äga en bil innebär oftast en större flexibilitet. Bilen går att sälja närsomhelst. Vid köp av bil går även kostnaderna att påverka. Det är exempelvis möjligt att förhandla om försäkring och jämföra olika serviceställen.

Vad som avgör vilket alternativ som är bäst beror på personen som ska ha bilen och vilka förutsättningar som finns. Det beror även på vilka krav, behov och önskemål det finns. En del föredrar flexibiliteten med att äga en bil medan andra föredrar enkelheten med privatleasing.