Volvo, den välkända svenska biltillverkaren, har länge varit stark på marknaden för både nya och begagnade bilar. Två av deras mest populära modeller är V60 och V90, båda kombibilar som erbjuder en bra blandning av stil och funktionalitet. I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på dessa två modeller och jämföra deras egenskaper.

V60 är en kompakt kombi som erbjuder en smidig och sportig körupplevelse. Dess eleganta design och välutrustade interiör gör den till ett attraktivt val för dem som vill ha en bil som är både snygg och praktisk. V60 finns med flera olika motoralternativ och drivsystem, inklusive eldrift, vilket ger kunderna många valmöjligheter beroende på deras behov och preferenser.

V90 erbjuder en rymligare och mer lyxig upplevelse. Som Volvos toppmodell inom kombi segmentet sticker V90 ut med sin eleganta design och avancerade teknik. Med mycket utrymme för både passagerare och bagage ger V90 en bekväm resa, perfekt för både familjesemestrar och affärsresor.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Komfort

När det kommer till komfort och säkerhet är båda bilarna välutrustade. V90 erbjuder en tyst och bekväm åktur med gott om utrymme i kupén och hög sittkomfort. Baksätespassagerarna får extra knä- och benutrymme jämfört med sin föregångare, V70, och V90 har också fått utmärkta resultat i krocktester. V60 är också välutrustad med säkerhetsfunktioner och har en bekväm inredning, men på grund av sin mindre storlek kan det vara något trängre i baksätet, särskilt om passagerarna är långa.

Körupplevelse

När det gäller körupplevelse erbjuder både V60 och V90 en smidig och tyst körning. V90 har en lyxigare känsla, med högre markfrigång och bättre fjädring för att hantera ojämna vägar. V60 har en sportigare design och körstil, med sportigare fjädring som gör den rolig att köra på landsvägar. Båda bilarna har bra acceleration och hanterar vägen smidigt, men om du söker en mer sportig körupplevelse kan V60 vara det bättre valet. Båda bilarna har bra acceleration och hanterar vägen smidigt, men om du vill ha en mer sportig körupplevelse är V60 det bättre valet.

Den rätta Volvon för dig

Sammanfattningsvis erbjuder både Volvo V60 och V90 sina egna fördelar, och valet beror på dina egna behov. V90 utmärker sig med att vara rymligare och lyxig komfort, medan V60 lockar med att vara mer bränslesnål och smidigare i stadstrafik. Oavsett vilken modell man väljer kan man förvänta sig en pålitlig och säker bil med en trevlig körupplevelse, trogen Volvos arv av kvalitet och innovativ design.

När man jämför Volvo V60 och V90 blir det tydligt att storlek och bränsleförbrukning är viktiga faktorer att tänka på. V90 är en större bil med generöst utrymme för passagerare och bagage, vilket gör den bra för familjer eller för dem som behöver extra lastutrymme. Å andra sidan är V60 mer bränslesnål och lite mindre, vilket gör den till ett attraktivt val för den som letar efter en kombi som är mer anpassad för stadstrafik.

Läs mer: Vilken Volvo passar dig bäst?