Volvo har under alla sina år som biltillverkare lyckats åstadkomma en lång rad bilmodeller som, i stort, haft familjen i åtanke. De har länge setts som förnuftiga bilar; praktiska och rymliga för att lösa de vardagliga behoven av last och transport. Men, vilken Volvo passar då dig bäst? Här nedan ska vi titta på några Volvo-modeller, både äldre och nyare, för att ge dig tips.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Volvo V50

Det här är en kombiversion av populära S40-serien som lanserades några år in på 2000-talet. Utrymmena motsvarar inte riktigt de som associeras med de större Volvo-modellerna, men V50 fungerar fint som mindre familjebil. Den är bekväm att åka i och har i T5-version (230 hästkrafter) goda prestanda.

Volvo V70

Det säljs knappt några sedan-bilar i Sverige, så därför fokuserar vi främst på kombibilar i denna artikel. V70 var Volvos riktiga storsäljare som tillverkades i olika tappningar under ganska många år. Den baserades på föregångarens 855 och moderniserades genom åren. Den optimala familjebilen? Ja, förmodligen – här får alla gott om plats, både personer och bagage.

Volvo S80

Här har vi en större sedan för de som inte vill ha en kombi. S80 kom precis i slutet av 90-talet med ett för Volvo nytt formspråk. Några år senare kom modellen i en ny upplaga med uppdaterat utseende, som enligt vissa passade bilen bättre. Det här är en rymlig bil som passar utmärkt som kryssare på motorväg.

Volvo V90

En av de senaste modellerna från Volvo som skulle kunna vara den nya ”folkvagnen” om det inte vore för det relativt höga priset. Det är inte en bil för alla, men de som har råd får en fin bil som inte saknar mycket att önska.

Volvo C70

Vi avslutar med något så udda som en ganska opraktisk Volvo. En sportkupé med två dörrar som är mest passande för singlar eller par utan barn. C70 fanns också som snygg cabriolet för sköna sommardagar.