Varumärket Volkswagen, förkortat VW, handlar långt ifrån enbart om bilmodeller som Polo, Golf och Passat med flera – nej, själva koncernen är ägare till flertalet bilmärken som till stor del är besläktade med varandra. Besläktade, på vilket sätt? Jo, de delar många av de komponenter som används till att bygga bilarna. Vilka bilmärken äger Volkswagen?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Volkswagen

Självklart ingår Volkswagen i sin egen koncern; det klassiska bilmärket som gav oss den första GTI-bilen (Golf) på 1970-talet och många andra fordon.

Audi

Som koncernens premium erbjuder Audi snäppet dyrare bilar än de med märket VW, med modeller som börjar på bokstaven A: A1, A3, A6 med flera. Här finns också den rena sportbilen R8 och sportiga kupén TT.

Skoda

Skoda var något av ett hopplöst bilmärke innan VW tog över det, med tråkiga fordon som höll låg standard. Det var då det. Bilmärket har gjort en riktig kvalitetsresa över åren och tillverkar idag riktigt roliga, rymliga och praktiska bilar – långt ifrån det lågprismärke som fanns tidigare.

Seat

Den spanska pepparn i grytan. Seats roll har varit det lite eldigare alternativet; småsportigt utan att för den skull ta för mycket betalt. Den som vill ha en ännu fräckare variant av sin (exempelvis) Leon ST väljer med fördel en Cupra.

Cupra

Cupra var tidigare en del av Seats modellprogram, men är numera ett eget bilmärke. Det här är sportiga bilar med häftig prestanda, men samtidigt potentiella familjebilar. Både bränsledrivna och eldrivna bilar finns i sortimentet.

Lamborghini

Det tidigare italienska sportbilsmärket har fått nytt liv med kraftfulla VW-motorer och stora turboaggregat.

Bentley

Ett klassiskt och anrikt brittiskt lyxbilsmärke som erbjuder den senaste tekniken och komfort i världsklass.

Porsche

Behövs någon formell introduktion till Porsche, sportbilarnas sportbil? Antagligen inte. Klassiker som 911, 944 och Boxter blandas med nyare SUV:ar. Inte billigt men ack så kul!

Bugatti

Bugatti är en exklusiv och ikonisk biltillverkare med rötter i Frankrike. Deras bilar är kända för sin extravaganta design och oöverträffade prestanda. Bugatti tillverkar endast ett fåtal modeller. Volkswagen äger rättigheterna till namnet. 

Volkswagen äger inte bara bilmärken, utan också lastbilstillverkare

Volkswagen äger flera lastbilstillverkare som ingår i deras koncern.

  1. MAN SE: Volkswagen äger MAN SE, som är en tysk lastbilstillverkare. MAN tillverkar både tunga lastbilar och bussar.
  2. Scania AB: Volkswagen äger också Scania AB, en framstående svensk lastbilstillverkare. Scania är specialiserade på tillverkning av tunga lastbilar, bussar och motorer.