När vi jämför Toyota RAV4 vs Volvo XC60 finns det flera områden där Toyota RAV4 har en fördel. För det första har RAV4 generellt sett ett lägre baspris för nya fordon, samt ett typiskt lägre prisspann för begagnade bilar som är mellan ett och fem år gamla. Dessutom är RAV4 bränsleeffektivare och har en större interiörvolym.

Å andra sidan har XC60 en fördel när det gäller basmotorkraft. Det är värt att notera att detta är en aspekt där XC60 överträffar RAV4.

Läs mer: Bränslesnål suv

Toyota RAV4 vs. Volvo XC60 – Vilken är bäst för dig?

Toyota RAV4 vs. Volvo XC60 Prissättning

En begagnad 2023 Toyota RAV4 kostar cirka 450 000 SEK, medan en begagnad 2023 Volvo XC60 har priser som sträcker sig från cirka 500 000 SEK till 650 000 SEK. Dock kan faktiska priser variera beroende på utrustningsnivå, tillval och region. För att få exakta och uppdaterade priser är det alltid bäst att kontakta återförsäljare.

Jämförelse av motorkraft och bränsleeffektivitet

När det gäller motorprestanda erbjuder Toyota RAV4 en basmotor med 203 hästkrafter, medan Volvo XC60 har en basmotor med 247 hästkrafter.

RAV4 har en genomsnittlig bränsleförbrukning på cirka 7,8 l/10 km och en motorvägsräckvidd på cirka 793 km. Å andra sidan har XC60 en genomsnittlig bränsleförbrukning på cirka 9,0 l/10 km och en motorvägsräckvidd på cirka 908 km.

Det är också värt att notera att Toyota RAV4 använder vanlig blyfri bensin, medan Volvo XC60 kräver premium blyfri bensin för att uppnå optimal prestanda.

Dessa mått är ungefärliga och kan variera beroende på körförhållanden och individuell körstil. Det är alltid bäst att konsultera specifika fordonsdata och officiella källor för att få exakta och uppdaterade uppgifter.

Passagerarutrymme och lastkapacitet

Både Toyota RAV4 och Volvo XC60 är crossover/kompakta SUV:ar, men de skiljer sig åt när det gäller inre volym och utrymme. Toyota RAV4 har fördelen av att erbjuda mer inre volym, vilket ger mer utrymme för bakhuvud och bakre axelutrymme.

Å andra sidan har Volvo XC60 fördelen när det gäller utrymme i framsätet. Den erbjuder mer främre huvudutrymme, främre axelrum och främre benutrymme jämfört med Toyota RAV4. Dessutom har XC60 också mer utrymme för baksätet, inklusive bakre benutrymme och lastutrymme. Detta kan vara fördelaktigt för resenärer som värdesätter utrymme och komfort i främre delen av fordonet, samt möjligheten att bära mer last i bagageutrymmet.

Jämförelse av säkerhetsbetyg

När det kommer till krocktestbetyg från Euro Ncap (European New Car Assessment Programme) får både Toyota RAV4 och Volvo XC60 utmärkta betyg och erbjuder hög säkerhet.

Både Toyota RAV4 och Volvo XC60 har fått genomsnittliga säkerhetsbetyg på 5 av 5 stjärnor från Euro Ncap. Detta indikerar att båda modellerna har genomgått rigorösa tester och visat på mycket god säkerhet och skydd för sina passagerare i olika krockscenarier.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Sammanfattning

Sammanfattningsvis, baserat på denna jämförelse mellan Toyota RAV4 och Volvo XC60, har Toyota RAV4 flera fördelar (pris och bränsleekonomi) och anses därför vara en bättre bil än Volvo XC60. Det är dock viktigt att man överväger individuella preferenser och behov vid val av bilmodell. Volvo är trots all ett lyxigare varumärke, och med det kommer också premiumkänslan.

 

Källa till Euro Ncaps resultat:

https://www.euroncap.com/en/results/toyota/rav4/35881

https://www.euroncap.com/en/results/volvo/xc60/28534