Funderar du på att köpa en begagnad bil och helst en liten sådan? Då är det viktigt att utgå från rätt faktorer när du gör ditt val. Det är nämligen inte alla småbilar som är lika optimala att köpa begagnade. Här får du de bästa tipsen och svaren på vilken småbil som är bäst begagnad.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Flera aspekter väger in

Det är inte helt lätt att veta vilken småbil som är bäst begagnad, men det finns några knep som gör det enklare att välja rätt. Först och främst är det viktigt att utgå från dina egna behov och förutsättningar när du köper en begagnad småbil. Det innebär att du bör jämföra olika modeller utifrån flera faktorer såsom pris, komfort, bränsleförbrukning och så vidare. Dessutom är termen ”småbil” ganska individuell, det vill säga att det du själv tänker är en liten bil kan i själv verket vara en normal personbil.

Bästa priset begagnad småbil

Om det först och främst är priset som avgör vilken småbil som är bäst för dig är tipset att satsa på en Renault Clio. Den är helt klart en av marknadens billigaste småbilar att äga och du kan räkna med en rimlig prislapp när du köper en begagnad Clio. Du väger in flera kostnader såsom försäkring, service och eventuellt billån. Sett till samtliga är Renault Clio en billig småbil, men den är nödvändigtvis inte bäst i det stora hela. Däremot den bästa småbilen när priset står i fokus.

Volkswagen – bästa begagnad småbil

För att garantera bekväm komfort, trevlig körning och hög grad av säkerhet är Volkswagen ett bilmärke du i regel kan lita på. Här är bland annat Polo en modell som tillhör kategorin småbil värd att kika närmare på. Så för att svara konkret på fråga ”vilken småbil är bäst begagnad” är Polo en vinnare, även om priset är lite högre än ovan nämnda Renault Clio.