Vilket land kommer Ford ifrån? Biltillverkaren Ford är en av världens mest kända, och fortfarande en av världens fem största tillverkare av bilar. Ford har också en central del i bilens historia: deras första modell, T-forden, är allmänt betraktad som den bil som gjorde personbilen till det självklara valet av transportmedel för människor världen över.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Ford Motor Company

Ford är ett amerikanskt företag, med huvudkontor i Detroit, men driver idag sin verksamhet i många länder. Förutom USA produceras Fordbilar även i Kanada, Tyskland, Storbritannien, Rumänien och Spanien.

Ford har också fabriker runtom i världen, i Nordamerika, Sydamerika, Asien, Australien, Afrika och Europa. I Sverige fanns en Fordfabrik i Stockholm från 1930 och fram till femtiotalet.

Förutom Fords egna märke äger företaget även bilmärket Lincoln. De har tidigare ägt en rad andra såsom Mazda och Jaguar. Mellan år 1999 och 2010 ägde Ford svenska Volvo Personvagnar innan Volvo köptes upp av det kinesiska företaget Geely.

Ford Europa

Ford etablerade sig tidigt i Europa och där skapades separata delar av företaget i Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Sedan dess har den franska delen lagts ner och den tyska och brittiska slagits ihop till Ford Europa. Vilket innebär att Europa har sitt egna utbud av Fordmodeller som skiljer sig från de nordamerikanska.

Var kommer Henry Ford ifrån?

Grundaren av Ford Motor Company var Henry Ford, som levde från 1863 till 1947. Henry Ford var amerikan och föddes i delstaten Michigan. Han hade tyskt påbrå på sin mors sida och irländskt på sin fars, som utvandrat från Irland till USA. Henry började att bygga bilar under slutet av 1800-talet och grundade Ford år 1903.

Hans son Edsel Ford var VD för Ford fram till sin död år 1943, varefter Henry tog över igen. I slutet av femtiotalet fram till början av sextiotalet producerades bilmärket Edsel, döpt efter Edsel Ford.