Små stadsjeepar är oerhört populära, och två eftertraktade modeller är Peugeot 2008 och Renault Captur. Men vilket alternativ bör man välja? Om du letar efter en kompakt SUV är chansen stor att både Peugeot 2008 och Renault Captur finns med på din lista över möjliga val.

Båda bilarna är relativt prisvärda, har låga driftskostnader och erbjuder en trevlig körupplevelse samtidigt som de är praktiska.

Läs mer: Topp 25 Bästa begagnade bilar för familjer

Jämförelse mellan Peugeot 2008 eller Renault Captur

Design

Både Renault Captur och Peugeot 2008, som introducerades 2019, har en fräsch och modern design. Peugeot 2008 har en imponerande design med en stor och självständig grill, vilket ger bilen en iögonfallande framtoning. Å andra sidan har Captur en mer subtil och konservativ frontdesign.

När det gäller bakpartiet har Peugeot 2008 unika baklyktor i form av ”klor” som är tematiskt kopplade till Peugeots lejonlogotyp. Captur har däremot en annorlunda baktillösning med svepande bakljus som sträcker sig över de bakre vingarna till bagageluckan.

Inredning och infotainment

I Captur känns kabinen välgjord, mogen och har en konservativ design. Å andra sidan erbjuder 2008 en mer elegant och lyxig atmosfär. Det finns fler designdetaljer och intressanta materialval i 2008, vilket kan ge en modern känsla för vissa människor, medan andra kan tycka att Captur ser gammalmodig ut i jämförelse. Captur ger dock verkligen en känsla av hög kvalitet, till exempel med sitt klimatsystem som har en lyxig räfflad metallfinish.

Körning och prestanda

Peugeot 2008 och Renault Captur fungerar bra både på motorvägar och mindre vägar. Captur är mekaniskt relaterad till Renault Clio, medan 2008 delar sin bas med Peugeot 208. Trots den ökade höjden hos de små SUV-modellerna påverkar detta inte deras prestanda i negativ mening.

Captur fokuserar något mer på komfort än hantering jämfört med 2008, och Renault dämpar effektivt ojämnheter på vägen. Den är också imponerande tyst och isolerar väl från vind- och vägbuller under körning.

Peugeot känns något mer smidig än Renault, och den lilla ratten bidrar till en känsla av responsivitet. Dock är den överlag inte lika bekväm som Captur och har inte samma nivå av raffinerad körupplevelse.

Bagageutrymme

Captur har ett bagageutrymme på 536 liter när baksätena skjuts framåt något, men detta kan minska benutrymmet för baksätespassagerarna. I standardkonfiguration erbjuder Captur fortfarande generösa 422 liter bagageutrymme. Å andra sidan har 2008 ett bagageutrymme på 434 liter, vilket är något mer än Captur i standardarrangemang.

Säkerhet och tillförlitlighet

Det finns positiva nyheter när det gäller säkerhet. Captur har tilldelats hela fem stjärnor av Euro NCAP i sitt test, medan 2008 fick fyra stjärnor som standard eller fem stjärnor när den är utrustad med tillvalspaketet för säkerhet.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring