Topp 25 Bästa begagnade bilar för familjer

Mitt namn är Sebastian, och som redaktör för Riddermark Bil är jag stolt över att presentera er vår senaste undersökning. Vi har noga granskat och testat inte mindre än 25 olika familjebilar för att ge er en omfattande översikt över marknadens bästa val.

I dagens hektiska värld blir valet av familjebil allt viktigare. Vi förstår att ni som kunder söker efter en bil som inte bara erbjuder komfort, säkerhet och pålitlighet, utan även en som passar era individuella behov och önskemål. Genom denna undersökning strävar vi efter att ge er den information ni behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Vi har genomfört omfattande tester och analyserat olika aspekter som:

  • Prestanda
  • Bränsleeffektivitet
  • Interiörutrymme
  • Tekniska funktioner och mycket mer

Genom att granska varje detalj har vi noggrant utvärderat varje familjebils styrkor och svagheter, och rankat dem för att ge er en översikt över de bästa alternativen på marknaden.

Volvo XC90

Den ultimata familjebilen med oslagbar standardutrustning. XC90 erbjuder en rymlig interiör och generöst bagageutrymme, vilket gör den idealisk för större familjer eller de som behöver extra utrymme. Dessutom levererar XC90 enastående säkerhetsfunktioner, inklusive kollisionsskyddssystem och filhållningsassistans, vilket ger överlägsen trygghet för både förare och passagerare. Utöver detta erbjuder XC90 också en rad bekvämligheter och toppmodern teknik som standard, vilket förhöjer körupplevelsen för hela familjen.

Fördelar:

 1. Rymlig och flexibel interiör som kan rymma upp till sju passagerare och erbjuder gott om bagageutrymme.
 2. Avancerade säkerhetsfunktioner och tekniker som ger överlägsen trygghet och skydd för alla ombord.
 3. Högt anseende för Volvo XC90s pålitlighet, vilket ger ägarna extra lugn och förtroende.

Nackdelar:

 1. Priset på Volvo XC90 kan vara högre jämfört med vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Bränsleförbrukningen kan vara något högre än mindre SUV-modeller, speciellt vid stadskörning.
 3. Vissa kan uppleva att XC90s storlek gör det lite utmanande att manövrera och parkera i trånga utrymmen.

Honda CR-V

En pålitlig och mångsidig SUV som passar både för stadskörning och äventyr. CR-V erbjuder en bekväm och rymlig interiör, perfekt för både passagerare och bagage. Med sin pålitliga prestanda och bränsleeffektivitet är CR-V en pålitlig följeslagare för långa resor eller dagliga pendlingar. Dessutom levererar CR-V avancerade säkerhetsfunktioner och modern teknik för att hålla föraren och passagerarna skyddade och uppkopplade.

Fördelar:

 1. Rymlig och flexibel interiör med gott om utrymme för passagerare och last.
 2. Bränsleeffektivitet ger ekonomiska fördelar och minskad miljöpåverkan.
 3. Honda CR-V är känt för sin pålitlighet och låga underhållskostnader, vilket ger ägarna extra trygghet och långvarig körglädje.

Nackdelar:

 1. Trots att det finns gott om utrymme kan lastkapaciteten vara något mindre än vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Körupplevelsen kan upplevas som något mindre sportig än vissa andra SUV-modeller.
 3. Vissa teknik- och komfortfunktioner som erbjuds som tillval i andra bilar i samma segment kan vara standardfunktioner i CR-V.

 

Toyota Highlander

En pålitlig och rymlig SUV som kombinerar komfort och funktionalitet. Highlander erbjuder ett generöst passagerarutrymme och flexibilitet för upp till åtta personer, vilket gör den till en idealisk familjebil eller för resor med större grupper. Med sin pålitliga Toyota-kvalitet och långvariga prestanda är Highlander känd för sin hållbarhet och driftsäkerhet. Dessutom levereras Highlander med avancerade säkerhetsfunktioner och modern teknik för att förbättra både säkerheten och bekvämligheten.

Fördelar:

 1. Rymlig interiör med gott om plats för passagerare och flexibel konfiguration för lastning av bagage.
 2. Toyota Highlanders pålitlighet och låga underhållskostnader ger ägarna en extra känsla av trygghet och långsiktig ägandefördel.
 3. Avancerade säkerhetsfunktioner och teknik som standard, inklusive kollisionsvarningssystem, adaptiv farthållare och filhållningsassistans.

Nackdelar:

 1. Bränsleförbrukningen hos Toyota Highlander kan vara något högre än vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Trots att den har flexibilitet för passagerare och lastning, kan det vara något mindre utrymme för bagage jämfört med vissa andra SUV-modeller.
 3. Vissa avancerade teknik- och komfortfunktioner kan vara tillval och inte standardutrustning.

 

Subaru Outback

En äventyrsinriktad och pålitlig crossover som kombinerar kapacitet och komfort. Outback är känd för sin fyrhjulsdrift och terrängkörning, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som gillar att utforska naturen. Med sin rymliga och flexibla interiör erbjuder Outback gott om utrymme för både passagerare och last. Dessutom är Subaru Outback känt för sin pålitlighet och hållbarhet, vilket gör den till en följeslagare som kan hålla länge.

Fördelar:

 1. Fyrhjulsdrift och terrängkörning ger Outback en utmärkt prestanda på olika typer av vägar och under olika väderförhållanden.
 2. Rymlig interiör och flexibelt utrymme gör att passagerare och last kan rymmas bekvämt, vilket gör Outback perfekt för äventyr och familjebehov.
 3. Subaru Outback är känt för sin pålitlighet och långvariga prestanda, vilket ger ägarna en extra känsla av trygghet och långsiktig körglädje.

Nackdelar:

 1. Trots att den har terrängkapabilitet kan Outback vara mindre kapabel än vissa mer specialiserade off-road-fordon.
 2. Bränsleekonomin kan vara något lägre än vissa konkurrenter i samma segment.
 3. Vissa avancerade teknik- och säkerhetsfunktioner kan vara tillval och inte standardutrustning.

 

Ford Explorer

En mångsidig och kraftfull SUV som erbjuder utrymme och prestanda för familjeäventyr. Med sin rymliga interiör och möjlighet att rymma upp till sju passagerare är Ford Explorer perfekt för större familjer eller för dem som behöver extra utrymme. Explorer levererar också imponerande dragkapacitet och kraftfulla motoralternativ, vilket gör den kapabel att hantera olika körförhållanden och bagagebehov.

Fördelar:

 1. Rymlig interiör med gott om utrymme för passagerare och last, vilket gör Explorer till en praktisk och bekväm bil för familjer och resor.
 2. Imponerande dragkapacitet och kraftfulla motoralternativ ger Explorer förmågan att hantera tunga laster eller släpvagnar.
 3. Ford Explorer är känd för sin tillförlitlighet och robusthet, vilket ger ägarna en trygg och hållbar körupplevelse.

Nackdelar:

 1. Bränsleförbrukningen kan vara något högre än vissa konkurrenter i samma segment, särskilt med de kraftfullare motoralternativen.
 2. Ford Explorer är en stor SUV, vilket kan göra den något klumpig att manövrera och parkera i trånga utrymmen. För förare som är vana vid mindre fordon kan det kräva extra ansträngning och försiktighet i trånga stadsmiljöer.
 3. Medan Ford Explorer erbjuder en tredje rad med säten för att rymma sju passagerare, kan utrymmet i den tredje raden vara något begränsat jämfört med vissa konkurrenter i samma segment. Det kan vara lämpligt för barn eller kortare resor, men vuxna passagerare kan uppleva mindre benutrymme och komfort.

 

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan: En stilfull och mångsidig kompakt SUV med tysk ingenjörskonst. Tiguan erbjuder en smidig och bekväm körupplevelse samtidigt som den har tillräckligt med utrymme för både passagerare och last. Med sin moderna design och högkvalitativa material skapar Tiguan en elegant och sofistikerad atmosfär. Den är också känd för sina säkerhetsfunktioner och avancerad teknik, vilket ger förare och passagerare en trygg och uppkopplad resa.

Fördelar:

 1. Kompakt design med generöst utrymme för passagerare och last, vilket gör Tiguan till en perfekt balans mellan smidighet och funktionalitet.
 2. Högkvalitativa material och tysk ingenjörskonst ger Tiguan en känsla av lyx och komfort.
 3. Tiguan är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner och modern teknik, inklusive kollisionsvarningssystem och filhållningsassistans, vilket bidrar till att öka säkerheten och körglädjen.

Nackdelar:

 1. Priset på Volkswagen Tiguan kan vara något högre än vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Bränsleekonomin kan vara något lägre än vissa mer bränslesnåla alternativ i samma kategori.
 3. Trots sin kompakta storlek kan lastutrymmet vara något mindre än vissa andra SUV-modeller.

 

Mazda CX-5

En elegant och sportig crossover med imponerande kördynamik. CX-5 kombinerar stil och prestanda för att erbjuda en uppslukande körupplevelse. Med sin moderna design och hantverksmässiga detaljer skapar CX-5 en sofistikerad och lyxig atmosfär. Dessutom erbjuder CX-5 bekvämt utrymme för både passagerare och last, vilket gör den till en perfekt bil för både vardagsbruk och äventyr.

Fördelar:

 1. Sportig och responsiv kördynamik ger CX-5 en rolig och engagerande körupplevelse.
 2. Elegant design och högkvalitativa material ger CX-5 en sofistikerad och lyxig känsla.
 3. CX-5 har ett generöst utrymme för passagerare och last, vilket gör den till en praktisk och mångsidig crossover.

Nackdelar:

 1. Bränsleekonomin kan vara något lägre än vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Trots sin generösa interiör kan CX-5 ha något mindre lastutrymme jämfört med vissa andra crossovers i samma storleksklass.
 3. Vissa avancerade säkerhetsfunktioner kan vara tillval och inte standardutrustning.

Kia Sorento

En rymlig och mångsidig SUV som erbjuder komfort och kapacitet för både familjer och äventyr. Sorento har en stilren och modern design som kombineras med högkvalitativa material och hantverksmässiga detaljer. Med sin generösa interiör och flexibilitet för passagerare och last erbjuder Sorento en bekväm resa för långa resor eller vardagsbruk.

Fördelar:

 1. Rymlig interiör med gott om utrymme för passagerare och flexibilitet för lastning av bagage.
 2. Kia Sorento erbjuder en rad avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem för att öka säkerheten och körglädjen.
 3. Sorento har en bekväm och tyst körupplevelse samt en smidig hantering och responsiv körning.

Nackdelar:

 1. Bränsleekonomi för V6-motorn: Om du väljer Sorento med V6-motorn kan bränsleekonomin vara något lägre än för konkurrenter med mindre kraftfulla motoralternativ. Det kan innebära högre driftskostnader i form av bränsleförbrukning.
 2. Utrustningsnivå på instegsmodellerna: De lägre nivåerna av Kia Sorento kan sakna vissa av de avancerade teknik- och säkerhetsfunktioner som finns tillgängliga på de högre nivåerna. Det kan kräva att du uppgraderar till en dyrare modell för att få tillgång till önskade funktioner.
 3. Ljudisolering vid motorvägshastigheter: Vissa ägare kan märka att ljudisoleringen i Kia Sorento inte är lika effektiv vid högre hastigheter, särskilt på motorvägar. Väg- och vindljud kan tränga in i kupén och påverka den totala körkomforten.

 

Nissan Rogue

Nissan Rogue: En populär och pålitlig crossover som erbjuder en kombination av komfort, mångsidighet och pålitlighet. Rogue har en modern och attraktiv design som lockar till sig uppmärksamhet på vägarna. Med sin generösa interiör och flexibilitet för passagerare och last, erbjuder Rogue en bekväm resa för både vardagsbruk och äventyr.

Fördelar:

 1. Rymlig interiör med gott om utrymme för passagerare och last, vilket gör Rogue till en praktisk och mångsidig crossover.
 2. Nissan Rogue är känd för sin pålitlighet och låga underhållskostnader, vilket ger ägarna extra trygghet och långvarig körupplevelse.
 3. Rogue är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem för att förbättra säkerheten och skyddet för förare och passagerare.

Nackdelar:

 1. Mjuk fjädring: Vissa förare kan uppleva att fjädringen på Nissan Rogue är något mjuk, vilket kan resultera i en lite mindre sportig körupplevelse jämfört med vissa konkurrenter i samma segment.
 2. Trots att Nissan Rogue har ett modernt infotainmentsystem kan vissa användare uppleva att gränssnittet och användarupplevelsen inte är lika intuitiv som hos vissa konkurrenter. Det kan ta lite tid att vänja sig vid och utforska de olika funktionerna.
 3. Ljudisolering: Några ägare kan märka att ljudisoleringen i Nissan Rogue inte är lika effektiv som i vissa andra liknande fordon. Det kan leda till att väg- och motorljud tränger igenom till kupén något mer än förväntat, särskilt vid högre hastigheter eller ojämna vägförhållanden.

Volvo XC60

Volvo XC60 är en populär SUV-modell som erbjuder både stil och prestanda. Den har en modern och snygg design som sticker ut på vägarna. XC60 har en rymlig och bekväm interiör med högkvalitativa material och avancerade tekniska funktioner. Den erbjuder också en smidig och stabil körupplevelse, särskilt med sin kraftfulla motor och avancerade säkerhetsfunktioner som är karakteristiska för Volvo.

Fördelar med Volvo XC60:

 1. Säkerhet: Volvo är känt för sin starka säkerhetsfokus, och XC60 är inget undantag. Den har ett omfattande utbud av avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive krockskyddssystem, autobroms, filhållningsassistans och adaptiv farthållare, vilket gör den till en trygg bil att köra.
 2. Komfort: XC60 erbjuder en välkomnande och lyxig interiör med bekväma sittplatser och högkvalitativa material. Den har också ett bra ljudsystem och avancerad klimatkontroll för att hålla passagerarna bekväma under resan.
 3. Prestanda: Med olika motoralternativ, inklusive kraftfulla bensin- och dieselmotorer samt laddhybrids alternativ, erbjuder XC60 imponerande prestanda och kördynamik. Den har också fyrhjulsdriftssystem för bättre grepp och stabilitet på vägen.

Nackdelar med Volvo XC60:

 1. Pris: XC60 är inte den billigaste SUV-modellen på marknaden. Den har en högre prisnivå jämfört med vissa konkurrenter i samma segment, vilket kan vara en nackdel för vissa köpare med en stramare budget.
 2. Bränsleförbrukning: Trots att XC60 erbjuder olika motoralternativ, kan bränsleförbrukningen vara något högre än hos vissa konkurrerande modeller, särskilt för de kraftfulla motorerna. Detta kan påverka driftskostnaderna för bilen.
 3. Utrymmet i baksätet: Medan XC60 erbjuder en rymlig interiör, kan utrymmet i baksätet vara något trångt för längre vuxna passagerare. Det kan vara värt att ta hänsyn till om du planerar att ha flera vuxna åkande i baksätet regelbundet.

Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant är en populär kombimodell som kombinerar stil, funktionalitet och pålitlighet. Den har en elegant och strömlinjeformad design som ger ett professionellt intryck. Passat Variant erbjuder en rymlig och flexibel interiör med generöst med bagageutrymme och praktiska förvaringslösningar. Den är också känd för sin bekväma körupplevelse och bränsleeffektivitet.

Fördelar med Volkswagen Passat Variant:

 1. Praktiskt utrymme: Passat Variant erbjuder gott om utrymme för både passagerare och bagage. Den har ett rymligt baksäte och en generös lastkapacitet, vilket gör den idealisk för familjer och resor med mycket packning. Bakre sätet kan också fällas ner för att skapa ännu mer utrymme vid behov.
 2. Komfort och kvalitet: Interiören i Passat Variant är välgjord och erbjuder högkvalitativa material och komfortabla sittplatser. Den har också en tyst och välisolerad kupé, vilket ger en behaglig körupplevelse, särskilt på längre resor.
 3. Bränsleeffektivitet: Passat Variant är känd för sin goda bränsleeffektivitet. Den finns med olika drivlinor, inklusive bensin-, diesel- och laddhybrids alternativ, som ger möjlighet till låg bränsleförbrukning och minskade utsläpp.

Nackdelar med Volkswagen Passat Variant:

 1. Sportig prestanda: Om du söker en bil med sportig prestanda och snabb acceleration kan Passat Variant vara något mindre entusiastisk jämfört med vissa konkurrenter. Den är mer inriktad mot komfort och bränsleeffektivitet än ren kraft och hastighet.
 2. Design och estetik: Medan designen på Passat Variant anses vara elegant och tidlös av många, kan den vara något mindre unik eller spännande jämfört med vissa andra bilmodeller i samma segment. Detta är en mer subjektiv nackdel och kan variera beroende på personliga preferenser.
 3. Kostnader för tillval: Vissa av de mer avancerade funktionerna och utrustningsalternativen för Passat Variant kan vara tillval som tillkommer i priset. Det är viktigt att vara medveten om eventuella extra kostnader för att få de önskade funktionerna och utrustningen på bilen.

 

Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia Combi är en populär kombimodell som erbjuder en imponerande kombination av utrymme, komfort och ekonomi. Den har en stilren och modern design som passar både i stadsmiljö och på landsvägar. Octavia Combi har en rymlig interiör med gott om utrymme för både passagerare och bagage. Den erbjuder också en bekväm körupplevelse och bränsleeffektiva motoralternativ.

Fördelar med Skoda Octavia Combi:

 1. Rymlighet: Octavia Combi är känd för sitt generösa utrymme. Den har ett rymligt baksäte och ett av de största bagageutrymmet i sin klass, vilket gör den idealisk för familjer och resor med mycket packning. Det finns gott om benutrymme och huvudutrymme för både fram- och baksätepassagerare.
 2. Komfort och praktiskt tänkande: Interiören i Octavia Combi är välgjord och erbjuder bekväma sittplatser och smarta förvaringslösningar. Den har också en tyst och välisolerad kupé, vilket bidrar till en behaglig körupplevelse. Dessutom har det enkla och intuitiva användargränssnitt för infotainmentsystemet och andra fordonsfunktioner.
 3. Ekonomisk drift: Octavia Combi erbjuder bränsleeffektiva motoralternativ, inklusive både bensin- och dieselmotorer. Detta gör att den kan erbjuda en bra bränsleekonomi och låga driftskostnader över tid.

Nackdelar med Skoda Octavia Combi:

 1. Prestanda: Medan Octavia Combi erbjuder tillräcklig prestanda för de flesta körbehov, kan den vara något mindre sportig eller kraftfull jämfört med vissa konkurrenter. Om du söker en mer dynamisk körupplevelse kan det vara värt att överväga andra alternativ.
 2. Design och estetik: Designen på Octavia Combi kan vara något mer konservativ och mindre iögonfallande än vissa konkurrenter. Detta är en subjektiv aspekt och kan bero på individuella preferenser och stilval.
 3. Utrustningsnivåer: Vissa av de mer avancerade funktionerna och utrustningsalternativen kan vara tillval på Octavia Combi och tillkomma i priset. Det är viktigt att vara medveten om detta och att överväga kostnaderna för att få de önskade funktionerna och utrustningen på bilen.

 

Skoda Superb Combi

Skoda Superb Combi är en rymlig och elegant kombimodell som erbjuder både komfort och praktiskitet. Den har en sofistikerad och stilren design som ger ett premiumintryck. Superb Combi har en generös interiör med gott om utrymme för passagerare och bagage. Den erbjuder också en smidig och avslappnad körupplevelse samt avancerade tekniska funktioner.

Fördelar med Skoda Superb Combi:

 1. Utrymme och komfort: Superb Combi erbjuder en av de rymligaste interiörerna i sin klass. Den har gott om benutrymme och huvudutrymme för både fram- och baksätespassagerare. Bagageutrymmet är också imponerande och kan enkelt rymma stora mängder packning. Dessutom har den bekväma sittplatser och högkvalitativa material som bidrar till en lyxig körupplevelse.
 2. Avancerad teknik: Superb Combi har en rad avancerade tekniska funktioner för att förbättra både bekvämlighet och säkerhet. Det inkluderar en intuitiv skärm, trådlös laddning för mobila enheter, adaptiv farthållare, filhållningsassistans och mycket mer. Dessa funktioner bidrar till en förbättrad körupplevelse och gör Superb Combi till en modern och uppkopplad bil.
 3. Prisvärdhet: Trots att Superb Combi erbjuder många lyxiga och avancerade funktioner, har den ofta ett konkurrenskraftigt pris i förhållande till andra bilar i samma segment. Det gör den till ett bra val för de som söker en kombination av hög kvalitet och prisvärdhet.

Nackdelar med Skoda Superb Combi:

 1. Körupplevelse: Superb Combi är en stor och bekväm bil, men den kan kännas något mindre sportig och manövrerbar jämfört med mindre bilmodeller. Om du prioriterar sportig prestanda och smidighet kan det vara värt att överväga andra alternativ.
 2. Bränsleförbrukning: På grund av sin storlek och vikt kan Superb Combi ha en något högre bränsleförbrukning jämfört med mindre och mer bränsleeffektiva bilar. Detta kan påverka driftskostnaderna och vara en faktor att beakta om bränsleekonomi är en viktig faktor för dig.
 3. Designpreferenser: Skoda Superb Combi har en tidlös och elegant design, men den kan vara något mindre iögonfallande eller unik jämfört med vissa konkurrenter. Det är en subjektiv aspekt och beror på individuella estetiska preferenser och smak.

 

BMW X5

BMW X5 är en lyxig och kraftfull SUV-modell som kombinerar prestanda, komfort och stil. Den har en imponerande och atletisk design som förmedlar en känsla av elegans och styrka. X5 erbjuder en lyxig och sofistikerad interiör med högkvalitativa material och avancerad teknik. Den är också känd för sin smidiga körupplevelse och kraftfulla motoralternativ.

Fördelar med BMW X5:

 1. Prestanda: X5 är utrustad med kraftfulla motoralternativ, inklusive både bensin- och dieselmotorer samt laddhybrids alternativ. Detta ger en imponerande acceleration och kördynamik, vilket gör att den kan leverera en spännande och sportig körupplevelse.
 2. Lyx och komfort: Interiören i X5 är elegant och välgjord, med premiummaterial och detaljer av hög kvalitet. Den erbjuder också bekväma sittplatser och avancerade komfortfunktioner som justerbara säten, värmefunktioner och ett avancerat infotainmentsystem. Kupén är tyst och välisolerad, vilket bidrar till en avslappnad och behaglig körupplevelse.
 3. Avancerad teknik: X5 har en omfattande lista över avancerade teknikfunktioner och säkerhetssystem. Det inkluderar en intuitiv pekskärmsdisplay, navigationssystem, trådlös anslutning, adaptiv farthållare, krockskyddssystem och mycket mer. Dessa funktioner förbättrar både bekvämligheten och säkerheten under körningen.

Nackdelar med BMW X5:

 1. Pris: BMW X5 är en lyxig SUV och har därefter en högre prisklass jämfört med vissa konkurrenter. Kostnaden för både inköp och underhåll kan vara högre än hos vissa andra modeller i samma segment.
 2. Bränsleförbrukning: Trots att BMW har gjort framsteg för att förbättra bränsleeffektiviteten, kan X5 fortfarande ha en något högre bränsleförbrukning jämfört med mindre och mer bränsleeffektiva bilar. Detta kan påverka driftskostnaderna över tid.
 3. Storlek och manövrerbarhet: Som en större SUV kan X5 vara mindre smidig och lättmanövrerad i stadstrafik eller trånga utrymmen jämfört med mindre bilar eller mindre SUV-modeller. Detta kan vara en faktor att beakta om du vanligtvis kör i tätbebyggda områden eller begränsade parkeringsutrymmen.

 

BMW 5-serie Touring

BMW 5-serie Touring är en elegans och mångsidig kombimodell som kombinerar stil, prestanda och utrymme. Den har en strömlinjeformad och sofistikerad design som förmedlar en känsla av lyx och sportighet. 5-serie Touring erbjuder en rymlig och flexibel interiör med generöst med bagageutrymme och praktiska förvaringslösningar. Den är också känd för sin imponerande körupplevelse och avancerade tekniska funktioner.

Fördelar med BMW 5-serie Touring:

 1. Utrymme och praktikalitet: 5-serie Touring är utformad för att vara både elegant och praktisk. Den har en rymlig interiör med gott om utrymme för både passagerare och bagage. Bakre sätet kan fällas ner för att skapa ännu mer utrymme vid behov. Detta gör den till en utmärkt bil för familjer och resor med mycket packning.
 2. Körprestanda: 5-serie Touring erbjuder en imponerande körupplevelse med sportiga prestanda. Den har kraftfulla motoralternativ som levererar snabb acceleration och smidiga väghållnings egenskaper. Trots sin storlek och utrymme, känns den sportig och responsiv att köra.
 3. Avancerad teknik: Som en del av BMW:s 5-serie är Touring-modellen utrustad med avancerad teknik och innovativa funktioner. Det inkluderar ett intuitivt infotainmentsystem med en pekskärm, digitala instrumentpanelen, röststyrning, avancerade säkerhetssystem och mycket mer. Dessa funktioner förbättrar både bekvämligheten och säkerheten under körningen.

Nackdelar med BMW 5-serie Touring:

 1. Kostnad: Som en premiumbil i sin klass kan 5-serie Touring ha en högre prisklass än vissa konkurrenter. Det kan också finnas extra kostnader för att få tillval och extrautrustning.
 2. Bränsleförbrukning: Beroende på motoralternativ kan bränsleförbrukningen vara något högre jämfört med mindre och mer bränsleeffektiva bilar. Det är viktigt att beakta detta vid bedömning av de totala driftskostnaderna.
 3. Storlek och manövrerbarhet: Medan 5-serie Touring erbjuder generöst med utrymme kan dess storlek göra den något mindre smidig och lättmanövrerad i stadstrafik eller trånga utrymmen. Det kan vara en faktor att överväga om man ofta kör i tätbebyggda områden eller begränsade parkeringsutrymmen.

 

Audi Q5

Audi Q5 är en populär och mångsidig SUV-modell som erbjuder en kombination av stil, komfort och prestanda. Den har en modern och robust design som ger ett sportigt och lyxigt utseende. Q5 har en elegant interiör med högkvalitativa material och avancerad teknik. Den är också känd för sin smidiga körupplevelse och mångsidighet.

Fördelar med Audi Q5:

 1. Design och kvalitet: Q5 har en tidlös och sofistikerad design, både på utsidan och insidan. Den är tillverkad med högkvalitativa material och erbjuder en lyxig och välbyggd interiör. Audi är också känt för sin uppmärksamhet på detaljer och fina finish, vilket ger en övergripande känsla av kvalitet och exklusivitet.
 2. Körprestanda och hantering: Q5 erbjuder en balanserad och smidig körupplevelse. Den har responsiva och kraftfulla motoralternativ som ger en imponerande acceleration och väghållningsegenskaper. Trots att det är en SUV, ger den en sportig och behaglig körning både på landsvägar och i stadsmiljö.
 3. Avancerad teknik och säkerhet: Audi Q5 är utrustad med en rad avancerade tekniska funktioner och säkerhetssystem. Det inkluderar Audi’s MMI infotainmentsystem med en intuitiv pekskärm, digitala instrumentpanelen, avancerade förarassistanssystem och möjligheten till uppkoppling. Dessa funktioner förbättrar både användarupplevelsen och säkerheten under körningen.

Nackdelar med Audi Q5:

 1. Pris: Som en premium SUV kan Audi Q5 vara något dyrare än vissa konkurrenter i samma segment. Det är viktigt att beakta prisklassen och kostnaderna för eventuella extrautrustningar eller tillval.
 2. Utrymme: Trots att Q5 erbjuder en godkänd lastkapacitet, kan utrymmet för baksätespassagerare vara något begränsat jämfört med vissa konkurrenter. Om du behöver extra utrymme för passagerare eller lastning kan det vara värt att överväga andra alternativ.
 3. Bränsleförbrukning: Beroende på motoralternativ kan bränsleförbrukningen vara något högre än hos mindre och mer bränsleeffektiva bilar. Det är viktigt att beakta detta när man bedömer de totala driftskostnaderna och bränsleekonomin för bilen.

 

Audi A4 Avant

Audi A4 Avant är en elegant och praktisk kombimodell som kombinerar stil, prestanda och funktionalitet. Den har en snygg och sportig design som ger den en modern och attraktiv look. A4 Avant erbjuder också en rymlig och flexibel interiör med generöst med bagageutrymme och praktiska lastlösningar. Den är känd för sin smidiga körupplevelse och avancerade tekniska funktioner.

Fördelar med Audi A4 Avant:

 1. Design och kvalitet: A4 Avant har en snygg och välproportionerad design, med rena linjer och eleganta detaljer. Audi är känt för sin höga kvalitet och fina hantverk, och A4 Avant är inget undantag. Interiören är stilren och välgjord med högkvalitativa material.
 2. Praktisk och utrymme: A4 Avant erbjuder generöst med utrymme för både passagerare och bagage. Den har en flexibel bakre säteskonfiguration och gott om bagageutrymme som kan utnyttjas optimalt med hjälp av smarta lastlösningar och nedfällbara baksäten. Detta gör A4 Avant till en perfekt bil för dem som behöver extra lastkapacitet och praktiska funktioner.
 3. Körupplevelse: A4 Avant levererar en smidig och komfortabel körupplevelse. Den har en välbalanserad fjädring och väghållning, vilket ger både stabilitet och en sportig känsla. Den är också utrustad med avancerade drivsystem och motoralternativ som ger en imponerande prestanda och bränsleeffektivitet.

Nackdelar med Audi A4 Avant:

 1. Pris: Audi A4 Avant är en premiumbil och har därefter en högre prisklass jämfört med vissa konkurrenter. Priset kan också öka om man väljer extrautrustning och tillval, vilket kan påverka den totala kostnaden för bilen.
 2. Användarvänlighet: Vissa ägare kan tycka att Audis infotainmentsystem har en något brant inlärningskurva och kan vara något komplicerat att använda till en början. Det kan ta lite tid att vänja sig vid gränssnittet och funktionerna.
 3. Baksätets utrymme: Medan A4 Avant erbjuder generöst med utrymme i bagageutrymmet kan baksätet vara något trångt för längre passagerare. För personer som ofta har behov av att transportera stora vuxna passagerare i baksätet kan det vara värt att överväga andra alternativ med mer utrymme i baksätet.

 

Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC är en lyxig och mångsidig SUV-modell som kombinerar stil, komfort och prestanda. Den har en sofistikerad och modern design med släta linjer och en imponerande frontgrill. GLC erbjuder en lyxig och välutrustad interiör med högkvalitativa material och avancerad teknik. Den är känd för sin smidiga körupplevelse och mångsidighet.

Fördelar med Mercedes-Benz GLC:

 1. Design och kvalitet: GLC har en elegant och tidlös design som gör den till en attraktiv bil. Den är tillverkad med högkvalitativa material och erbjuder en lyxig och förstklassig interiör. Mercedes-Benz är känt för sin detaljorienterad och höga kvalitet, vilket ger GLC en övergripande känsla av exklusivitet och finess.
 2. Körprestanda och komfort: GLC levererar en smidig och bekväm körupplevelse. Den har en välbalanserad fjädring och dämpning som ger både komfort och sportiga köregenskaper. Den är också utrustad med kraftfulla motoralternativ som ger snabb acceleration och en imponerande bränsleekonomi.
 3. Avancerad teknik och säkerhet: Mercedes-Benz GLC är utrustad med en rad avancerade tekniska funktioner och säkerhetssystem. Det inkluderar Mercedes-Benz MBUX-infotainmentsystem med en intuitiv pekskärm, digitala instrumentpanelen, röststyrning, adaptiv farthållare, filhållningsassistans och mycket mer. Dessa funktioner förbättrar både bekvämligheten och säkerheten under körningen.

Nackdelar med Mercedes-Benz GLC:

 1. Pris: Som en premium-SUV kan Mercedes-Benz GLC ha en högre prisklass jämfört med vissa konkurrenter i samma segment. Det är viktigt att beakta prisklassen och kostnaderna för eventuella extra utrustningar eller tillval.
 2. Utrymme: Trots att GLC erbjuder en rymlig interiör kan det vara något mindre utrymme för baksätespassagerare jämfört med vissa konkurrenter. Om du behöver extra utrymme för passagerare eller lastning kan det vara värt att överväga andra alternativ.
 3. Driftskostnader: Att äga och underhålla en Mercedes-Benz GLC kan vara dyrare än att äga en bil i ett lägre prissegment. Service- och reparationsskostnader, liksom reservdelar, kan vara något högre. Det är viktigt att beakta dessa faktorer vid budgetplanering och bedömning av den totala ägandekostnaden.

 

Mercedes-Benz C-klass

Mercedes-Benz C-klass utgör ett stilfullt och exklusivt alternativ inom mellanklass segmentet för familjebilar och finns tillgänglig som sedan, kombi och sportcoupé. Samtliga modeller erbjuder en smidig och tyst körtur med en välbalanserad fjädring och lyhörd styrning. Denna bekväma och lätthanterliga familjebil är tillgänglig med både bensin- och dieselmotorer, samt som plug-in-hybrid. Mercedes C-klass erhåller genomgående höga betyg inom krocksäkerhet och är utrustad med ISOFIX-fästen i baksätet, samt en urkopplingsbar passagerarairbag fram för montering av bakåtvända bilbarnstolar.

Fördelar med Mercedes C-klass:

 1. Generöst utrymme och hög komfort i framsätet
 2. Låg ljudnivå och enastående väghållning
 3. Bevarar sitt höga andrahandsvärde över tiden

Nackdelar med Mercedes C-klass:

 1. Begränsat bagageutrymme jämfört med vissa konkurrenter
 2. Något trångt i baksätet för vuxna passagerare
 3. Kan ha högre initial kostnad och servicekostnader än genomsnittet

Volvo V60

Volvo V60 är en familjefavorit i Sverige och erbjuder en kombination av rymlighet, robusthet och säkerhet. Denna femdörrars kombi levererar en behaglig körupplevelse med stabil väghållning och tyst åkning. Bilen har imponerande resultat i Euro NCAP:s krocktester och är erkänd som en av de säkraste familjebilarna av Folksam, ett försäkringsbolag.

När det kommer till säkerhetsfunktioner kan Volvo V60 stoltsera med ett brett utbud. Förarstöd som adaptiv farthållare, parkeringshjälp, kollisionsvarnare, autobroms, antisladdsystem, avancerat krockskydd, whiplashförebyggande säten och ISOFIX-fästen för bilbarnstolar är standard. Vissa modeller erbjuder även möjligheten att koppla ur krockkudden på passagerarsidan för att montera bakåtvänt babyskydd i fram. Volvo V60 finns i olika drivmedelsalternativ, inklusive bensin, diesel, bi-fuel (gas/bensin) och ett antal hybridmodeller. Många V60-modeller har också klassificerats som miljövänliga, och vissa anses till och med vara supermiljöbilar.

Fördelar med Volvo V60:

 1. Rymlig kupé med bra ljudisolering och härlig körkomfort
 2. Hög säkerhet och pålitlig prestanda
 3. Bränslesnål och miljövänlig

Nackdelar med Volvo V60:

 1. Begränsat lastutrymme
 2. Små och höga sidorutor ger försämrad utsikt i baksätet
 3. Form har i viss mån gått före funktion

 

Ford Kuga

Ford Kuga är en smidig och modern SUV med alternativ för diesel, bensin och plug-in hybrid. Med sina energifyllda och starka motorer erbjuder Ford Kuga en tyst och behaglig körupplevelse med lyhörd styrning och snabb respons – precis som en smidig katt på vägen. Den har också hög säkerhet med standardfunktioner som antispinnsystem, krockskydd, adaptiv farthållare, varning för döda vinkeln, startspärr och ISOFIX-fästen för barnstolar bak. Dessutom underlättar bilens höjd både lastning och säkring av barn.

En intuitiv instrumentpanel och enkla kontroller för förarassistans och underhållningssystem bidrar både till bekvämlighet och säkerhet. Inredningen är elegant och erbjuder bekväma och rymliga säten både fram och bak. Det kvadratiska lastutrymmet är lätt att packa och rymmer upp till 475 liter, men kan utökas till 645 eller till och med 1 530 liter genom att fälla ned eller skjuta fram baksätet. Här får du plats med både barnvagn, matkassar, fritidsutrustning och semesterpackning.

Fördelar med Ford Kuga:

 1. Bra köregenskaper och stabil väghållning
 2. Tyst och behaglig i kupén
 3. Hög sittkomfort och justerbart lastutrymme

Nackdelar med Ford Kuga:

 1. Det går inte att kombinera manuell växellåda med fyrhjulsdrift, eller automat med framhjulsdrift
 2. Begränsat lastutrymme i laddhybriderna
 3. Fjädringen kan vara något stel

 

Kia Ceed Sportswagon

Kia Ceed gjorde sin debut som en femdörrars halvkombi 2006 och blev snabbt en av Sveriges mest populära bilar. År 2007 blev den utnämnd till årets familjebil av tidningen Motor och dess popularitet har fortsatt att växa sedan dess. Idag finns Kia Ceed även som kombi (SW) och tidigare fanns den även som en tredörrars coupévariant. Coupén fasades dock ut år 2018 och ersattes av en mer familjevänlig crossover SUV samt en sportigare kombiversion kallad Shooting Brake. Alla Kia Ceed-modeller är framhjulsdrivna och finns med bensin-, diesel- och laddhybridmotorer. Flera modeller är också miljöklassade.

Fördelar med Kia Ceed:

 1. Generöst utrymme för både familj och bagage
 2. Bra köregenskaper och bränsleeffektivitet
 3. Attraktivt pris och högt andrahandsvärde

Nackdelar med Kia Ceed:

 1. Relativt korta serviceintervall som kan påverka driftskostnaderna
 2. Vissa bensinmotorer kan vara mer törstiga än genomsnittet
 3. Bullernivån kan vara något högre än önskvärt

 

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 är en elegant och kraftfull bil som passar perfekt för familjen. Med sin strömlinjeformade design och enastående väghållning erbjuder den både föräldrar och barn säkra och bekväma resor. Peugeot i-Cockpit, med sin intuitiva instrumentpanel, erbjuder flera användbara funktioner och säkerhetsfunktioner. Bland dessa finns ett uppkopplat infotainmentsystem med touchskärm, head-up-display, adaptiv farthållare, backkameror, parkeringsassistans, kollisionsvarning, autobroms och dödavinkelnvarnare. ISOFIX-fästen för bilbarnstolar i baksätet är standard, och passagerarairbagen kan kopplas ur för att montera ett bakåtvänt babyskydd framåt.

Fördelar med Peugeot 308:

 1. Utomordentlig säkerhet och imponerande väghållning
 2. Högklassig körkomfort, responsiva motorer och låg bränsleförbrukning
 3. Rymlig kupé och generöst lastutrymme

Nackdelar med Peugeot 308:

 1. Begränsat bagageutrymme i laddhybrid- och halvkombi modeller
 2. Växellådan kan vara något sega i MCP-utförandet
 3. Sikt bakåt kan vara skymd i halvkombi modellen

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring