När byta kamrem på Volvo V60? För att din Volvo V60 ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du byter ut din kamrem om den börjar bli gammal och sliten. Väntar du alldeles för länge finns det risk för att kamremmen smäller, något som i sin tur kan leda till mycket tråkiga konsekvenser för dig, din plånbok och inte minst din bil.

Kontrollera bilens servicebok

Är du osäker på hur ofta du ska byta kamremmen på din Volvo V60 kan du alltid kontrollera informationen i bilens servicebok. Där hittar du all information du behöver gällande bilens kamremsbyte och vilken intervall som är rekommenderat. Det är inte ovanligt att byta ut vattenpumpen i samband med ett kamremsbyte, något som majoriteten av alla bilverkstäder erbjuder och rekommenderar. Detta görs helt enkelt för att både kamrem och vattenpump arbetar tillsammans.

Så ofta ska du byta kamrem på din Volvo V60

Så när ska man byta kamrem på en Volvo V60? Som tidigare nämnt kan intervallen variera väldigt mycket beroende på vilken bilmodell du har. Bilarna från Volvo har sedan länge varit kända för att ha några av marknadens längsta bytesintervallen, men på senare år har detta kommit att förändras. Till en början låg bytesintervallen för Volvo V60 på 24 000 mil, men idag är den sänkt till 15 000 mil.

Orsaken till varför bytesintervallen sänktes är helt enkelt som förebyggande åtgärd. Rekommenderat är att du aldrig byter kamremmen själv, utan att du tar bilen till en seriös och professionell verkstad. Priserna varierar en hel del, men ligger i snitt på ca 6000 kronor.

Din bilmekaniker kan också hjälpa dig att ta reda på när det är dags att byta ut kamremmen i samband med att du genomför regelbunden service. Kom ihåg att det är bättre att byta kamremmen ”för ofta” än att du väntar tills den smäller helt och hållet. Om kamremmen smäller kan detta resultera i att delar av motorn slås sönder.

Läs mer: Vilka Volvo modeller tillverkas i Sverige?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring