Under varma dagar är det vanligt att bilister söker skydd under träden för att undvika den starka solen. Men att parkera under ett träd kan också innebära risken att kådan droppar på din bil och orsakar fläckar på dess kaross. Det kan vara en besvärlig och frustrerande upplevelse att ta bort dessa fläckar, särskilt om de redan har stelnat och blivit permanenta.

Vilken utrustning behöver du för att ta bort kåda från ett fordon?

När kådan har torkat på bilen kan det verka som att fläckarna är omöjliga att ta bort, men oroa dig inte, det finns fortfarande sätt att ta bort dem. Genom att använda rätt utrustning och teknik kan du få din bil att se som ny ut igen. För att ta bort tuffa kådafläckar behöver du följande utrustning:

  • Ett fläckborttagningsmedel eller biltvättmedel i sprayform
  • En rengöringsduk i mikrofiber
  • En hink med varmt vatten för att skölja av området efter rengöring

Såhär ska du göra

För att komma i gång behöver du samla ditt material: Hinkar med varmt vatten – det är viktigt att vattnet är varmt för att effektivt ta bort saften – en slang eller trycktvätt, tvättsvampar, biltvättmedel och en mikrofiberduk.

Börja med att parkera ditt fordon på en skuggig plats, men undvik att parkera under ett träd för att minska risken för att få kåda på din bil.

Skölj sedan bilen ordentligt och se till att du inte missar några skrymslen eller vrår. Om du väljer att använda en trycktvätt, se till att munstycket är på en bredare inställning för att undvika att skada färgen.

När bilen har sköljts, använd en ren svamp eller tvättvante och tvål för att skrubba bort trädsafterna från hela bilen. Använd varmt vatten för att mjuka upp saften och se till att skölja svampen regelbundet. Skölj och upprepa tills all kåda är borta.

Torka bilen helt och applicera sedan ett tjockt lager av bilvax. Polera ytan för att få den att se ut som ny igen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring