Den nya generationens Volvo S60 finns i två olika modeller och bilen bjuder på optimala köregenskaper. Det är en sportig bil som ger dig modern teknik i ett användarvänligt format. Med sitt genomtänkta chassi får du en praktisk och trevlig bil som numer tillskrivs premiumkategorin.

Hur bra är Volvo S60 i förhållande till andra liknande modeller? Är det en bra bil till familjen? Häng med för att läsa mer om den populära bilen från den svenska biltillverkaren.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Classic eller cross country

För att svara på frågan hur bra är Volvo S60 behöver du känna till att det finns två olika modeller i serien. Du har sedanmodellen ”classic”, men också en modern cross country-variant som blivit en av Volvos mest populära bilar. S60 är kompakt med fyra dörrar och du får en bil som bjuder på kompletta köregenskaper.

Såväl Classic som Cross country har fått fina recensioner i både media och officiella testkontroller. Särskilt framstående är den imponerande komforten som S60 levererar i de båda modellerna. Dessutom är, som alltid, säkerheten ett vinnande koncept även i den här Volvo-serien.

På senare år har Volvo gått från att vara ett medelmåttigt bilmärke till att ta sig in på listan över premiumbilar. Volvo S60 och övriga modeller konkurrerar nu med exempelvis BMW, Lexus och Audi.

Hur bra är Volvo S60 på teknik?

I den här bilen får du en teknisk utrustning som håller hög klass, även om modellen i sig inte är ny. Det användarvänliga infotainmentsystemet hittar du i panelen och det har fordonet hyllats för. Du får nämligen bra teknik som inte är för komplicerad. Du styr systemet via knappar som är placerade på ratten alternativt på bilens mittkonsol.

Hur bra är Volvo S60 på komfort?

I Volvo S60 sitter du skönt både fram och bak samt att du har möjlighet att justera samtliga säten. Du har dessutom rymligt med benutrymme i den här modellen oavsett du kör Classic eller Cross Country.

Bilen passar såväl barnfamiljen som bilförare som söker efter ett sportigt alternativ som levererar säkerhet och körglädje.

Läs mer: Vad menas med kinetic volvo?