Vad menas med Kinetic Volvo? Precis som andra biltillverkare erbjuder Volvo också olika nivåer när det gäller utrustningspaket på bilarna. Det vill säga olika funktioner och finesser, men även dekorationsdetaljer eller interiörer. I den här artikeln ger vi dig närmare information och svar på frågan vad menas med Kinetic Volvo – något många bilägare funderar kring när det är dags att köpa en Volvo-bil.

Kinetic Volvo och andra utrustningsnivåer

Volvos utrustningsnivåer har en internationell beteckning för att beskriva vad som gäller för specifika modeller. Utöver basnivå, det vill säga standardutrustning och addition (tillägg) finns det numera tre utrustningsnivåer av vilka Kinetic är en. De andra två är Momentum och Summum. Kinetic är egentligen samma nivå som tidigare kallades för ”business”.

Om du väljer en Volvobil med Kinetic får du alltså diverse tillval som inte går att få på en annan nivå. Du kan bland annat välja funktioner som förbättrar komforten i bilen såsom rattknappar eller läderklädd knopp på den traditionella gummiväxelspaken.

Du kan inte jämföra Volvos utrustningsnivåer direkt mellan tillverkarens olika bilmodeller och heller inte mellan olika tillverkningsår. Skillnaderna är ganska stora och därför är det alltid viktigt att checka vad som gäller inför ett köp, oavsett du beställer fabriksny Kinetic Volvo eller begagnad. Det bästa tipset är att läsa närmare på Volvos hemsida när det gäller utrustningspaket och nivåer.

Vad innehåller utrustningspaketet från Volvo?

Som tidigare nämnt är det inte alltid Kinetic Volvo-nivån ser likadan ut mellan olika årsmodeller, men några generella funktioner brukar vara desamma. Standardutrustning är exempelvis alltid med i Kinetic Volvobilar. Utöver det får du ett insynsskydd i lastutrymmet på V-modeller och dessutom ett avancerat fjärrstyrt alarmsystem. ECC klimatanläggning är också Kinetic-utrustning samt farthållare och ratt i läder.

Värt att känna till är att du också kan göra tillval när du beställer en ny Kinetic Volvo. Det går exempelvis att välja ett anpassat klimatpaket som kommer med rattvärme eller värme i baksätet.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring