Toyota är ett av de mest eftertraktade märkena för begagnade bilar i Sverige och det finns goda skäl till att svenska bilägare älskar detta japanska varumärke. Bilarna håller en hög kvalitet och är pålitliga köp som sällan går sönder. Därför kallar vissa dessa bilar för ”evighetsmaskiner”. Oavsett om du behöver en liten eller stor bil, har dem en modell som passar de flesta behoven.

Vad säger marknaden?

Vi Bilägare, en svensk tidning, har genomfört sin årliga konsumentundersökning AutoIndex, och i år (2023) hamnar Toyota på en tredje plats. Medan första platsen knips av en annan japan nämligen Subaru medan Volvo, en favorit bland svenskarna, backar. Subaru ägs till cirka 9% av just den japanska  multinationella fordonskoncernen. Så det kanske inte är något sammanträffande att det var Subarus tur att vinna i år?

Toyota ägare har stort förtroende för varumärket och uppskattar särskilt bilarnas låga bränsleförbrukning och pålitliga elektronik. Återförsäljarna ger Japanerna höga poäng i bilhallen, främst för säljarnas produktkunskap, möjligheten till provkörning och bilarnas leveranstid.

När det gäller pålitlighet har det visat sig att äldre hybridbilar är betydligt mer tillförlitliga än motsvarande laddhybrider. Prius och RAV4 med konventionell hybridteknik anses vara mer pålitliga än motsvarande bilar med laddhybridteknik. Den mest pålitliga bilmodellen av dem alla är Corolla Hybrid.

Vilka är de mest pålitliga bilmodellerna?

Toyota Prius är en välkänd hybridbil som är väldigt bränslesnål. Den har en speciell design och erbjuder gott om utrymme för både passagerare och bagage.

Toyota Corolla är en pålitlig och omtyckt sedanmodell. Den är lätt att köra, och har många moderna tekniska funktioner. Hybridvarianten är bränslesnål och pålitlig.

Toyota C-HR är en smidig och sportig crossover-modell. Den är bekväm att åka i, har avancerade säkerhetsfunktioner och är lätt att manövrera.

Toyota Auris är en praktisk och pålitlig hatchback-modell. Den har bra bränsleekonomi, gott om utrymme och moderna funktioner.

Toyota Yaris är en liten bil som är bränslesnål och enkel att köra. Den erbjuder en bekväm kupé, smidiga köregenskaper och avancerade säkerhetsfunktioner.

Läs mer: Vem äger Toyota?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring