Toyota är ett av de mest eftertraktade märkena för begagnade bilar i Sverige och det finns goda skäl till att svenska bilägare älskar detta japanska varumärke. Bilarna håller en hög kvalitet och är pålitliga köp som sällan går sönder. Därför kallar vissa dessa bilar för ”evighetsmaskiner”. Oavsett om du behöver en liten eller stor bil, har dem en modell som passar de flesta behoven.

Vad säger marknaden?

Vi Bilägare, en svensk tidning, har genomfört sin årliga konsumentundersökning AutoIndex, och i år (2024) hamnar Toyota på en tredje plats. Medan första platsen knips av en annan japan nämligen Subaru medan Volvo, en favorit bland svenskarna, backar. Subaru ägs till cirka 20% av just den japanska  multinationella fordonskoncernen. Så det kanske inte är något sammanträffande att det var Subarus tur att vinna i år?

Toyota ägare har stort förtroende för varumärket och uppskattar särskilt bilarnas låga bränsleförbrukning och pålitliga elektronik. Återförsäljarna ger Japanerna höga poäng i bilhallen, främst för säljarnas produktkunskap, möjligheten till provkörning och bilarnas leveranstid.

När det gäller pålitlighet har det visat sig att äldre hybridbilar är betydligt mer tillförlitliga än motsvarande laddhybrider. Prius och RAV4 med konventionell hybridteknik anses vara mer pålitliga än motsvarande bilar med laddhybridteknik. Den mest pålitliga bilmodellen av dem alla är Corolla Hybrid.

Vilka är de mest pålitliga bilmodellerna?

Toyota Prius är en pionjär inom hybridteknologi och erbjuder utmärkt förbrukning och låg miljöpåverkan. Med en aerodynamisk design och avancerad teknik som Toyota Safety Sense, är Prius ett säkert och miljövänligt val. Modellen har även ett rymligt bagageutrymme ochbekväma säten, vilket gör den idealisk för både stadskörning och längre resor.

Toyota Corolla är en av världens mest sålda bilar genom tiderna och är känd för sin pålitlighet och långa hållbarhet. Den senaste versionen erbjuder en stilren inredning, avancerade säkerhetsfunktioner och en bränsleeffektiv hybridmotor. Corolla finns som både sedan och kombi, vilket gör den flexibel för olika behov.

Toyota C-HR kombinerar en djärv design med hög prestanda och effektivitet. Den sportiga crossover-stilen erbjuder högre markfrigång och en dynamisk körupplevelse. Med funktioner som adaptiv farthållare och ett intuitivt infotainmentsystem, är C-HR både modern och praktisk.

Toyota Auris även känd som Corolla i vissa marknader, är en kompakt hatchback som erbjuder en kombination av praktiska egenskaper och komfort. Med ett rymligt bagageutrymme och flexibla säten, är Auris perfekt för familjer och daglig pendling. Dess hybridversion erbjuder dessutom låg bränsleförbrukning och smidiga köregenskaper.

Toyota Yaris är en kompakt bil som erbjuder en bekväm och smidig körupplevelse. Med sin kompakta storlek är den perfekt för stadskörning, samtidigt som den erbjuder tillräckligt med utrymme för passagerare och bagage. Yaris kommer med avancerade säkerhetsfunktioner och är känd för att vara väldigt bränslesnål.

Topp 5 bästa bilmärken enligt AutoIndex 2024

  1. Toyota
  2. Subaru
  3. Volvo
  4. Mercedes-Benz
  5. Hyundai

Läs mer: Vem äger Toyota?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring