Hur mycket drar en Renault Clio? Renault Clio är en rymlig och populär småbil. Den är bra för dig som prioriterar en kompakt och säker bil som trots sin storlek har överraskande mycket utrymme. En annan stor fördel är att bränsleförbrukningen är låg. Hur mycket drar egentligen en Renault Clio?

Renault Clio har blivit allt bränslesnålare

Tekniken har gått stadigt framåt och nya generationer av Renault Clio har utrustats med allt bättre motorer. Under tidigt 2000-tal drog en typisk Renault Clio omkring 0,7 liter bensin per mil under blandad körning.

För en modern årsmodell från 2020 och framåt är förbrukningen istället ungefär 0,5 liter bensin per mil. Att motortekniken förbättrats är inte den enda anledningen.

Ytterligare en orsak är att nya modeller av Renault Clio blivit mer aerodynamiska. När luftmotståndet minskar, så reduceras även bränsleförbrukningen.

Fabrikssiffror vs verklig förbrukning

Likt för andra bilmodeller händer det att siffrorna som uppges av tillverkaren är ganska optimistiska. De brukar förutsätta att bilen är i gott skick och att föraren har en körstil som inte förbrukar onödigt mycket bränsle.

Om du köper en begagnad Renault Clio och slarvar med att ge den regelbunden service, kanske din bil kommer dra långt över de fabrikssiffror som anges. Ett vanligt misstag är till exempel att inte ha tillräckligt däcktryck.

Då rullar bilen sämre och bränsleförbrukningen ökar. Det finns också olika motorer för olika generationer av Renault Clio, så det gäller att titta på de korrekta siffrorna för dig som jämför bilmodeller på nätet.

Är Renault Clio lämplig för stadskörning?

Den räknas som en småbil och den har generellt sätt låg bränsleförbrukning och god framkomlighet. Däremot likt andra bilar blir förbrukningen högre inne i städer.

Det beror givetvis på att det blir många inbromsningar och dylikt. För en ny modell av Renault Clio kan en modell ha runt 0,4 liter per mil i på landsväg, jämfört med ca 0,6 liter mil i stad.

Överlag står den sig bra i konkurrensen och får ses som en lämplig stadsbil, även om det blir allra bäst för miljön att välja elbil.

Läs mer: Hur mycket bensin drar en bil? (Formell för att beräkna bensinförbrukning = Körsträcka / Bränsleeffektivitet)

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring