När det kommer till att välja rätt lyxbilsmärke för ditt nästa bilköp är det av avgörande betydelse att jämföra det som varje märke erbjuder. Därför har vi gjort en jämförelse mellan Volvo och Audi nedan.

Audi och Volvo är två märken som representerar olika ideologier, designfilosofier och målgrupper. Medan Volvo strävar efter att bygga världens säkraste lyxbilar, är Audi fokuserade på prestanda, sportig design och körglädje. Dessa olikheter påverkar tillförlitligheten och standarden för funktioner i bilar från båda märkena.

Sanningen är att båda märkena har sina styrkor och fördelar, och valet mellan dem beror på individuella preferenser och behov. Oavsett om du prioriterar säkerhet och hållbarhet med Volvo eller strävar efter prestanda och sportighet med Audi, finns det en lyxbil för varje smak och livsstil.

Läs mer: Vad kostar det att äga en bil?

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet finns det ingen tvekan om Audis prestanda. Men när vi sätter dem i jämförelse blir det uppenbart att Volvo är ännu mer pålitlig än Audi. Volvo erbjuder högre säkerhetsklassificeringar, överlägsen bränsleeffektivitet och en mer hållbar helhetsupplevelse.

På våra svenska gator kan du fortfarande hitta äldre Volvobilar som har kört upp till 30-40 000 mil. Detta är något som inte kan sägas om Audi bilar.

Motorprestanda och komfort

När det kommer till motorprestanda och komfort, har både Audi och Volvo sina respektive områden där de utmärker sig. Audi är välkänt för sina imponerande motorprestanda och avancerad ingenjörskonst, vilket ger en kraftfull och dynamisk körglädje.

Å andra sidan har Volvo en tydlig fördel när det gäller ergonomi och komfort. Genom att fokusera på att skapa en behaglig och användarvänlig körupplevelse, erbjuder Volvo en interiör som är utformad för att vara ergonomisk och bekväm för föraren och passagerarna.

Säkerhet och teknik

När det kommer till säkerhet och teknik finns det vissa skillnader mellan Volvo och Audi. Medan det inte finns några argument för att påstå att Volvo bilar är säkrare än Audi bilar, är Volvo känt för att vara ett av de säkraste bilmärkena i världen. Volvo har ett gediget rykte inom säkerhet och har utvecklat avancerade system och tekniker för att skydda förare och passagerare. Exempelvis är trepunktsbältet en uppfinning från Volvo.

Audi å andra sidan har imponerande teknik och säkerhetsstrukturer, även om de kanske inte kan matcha Volvo på samma nivå. Volvo har gjort sig känt för sina innovativa funktioner som skrynkelzoner, 360-graderskamera, ABS-bromssystem och många andra säkerhetsfunktioner. Dessa faktorer har bidragit till att Volvo har erhållit inte mindre än 15 toppsäkerhetsutmärkelser från IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) år 2021.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring