Är Toyota Yaris en bra bil? Absolut! Det är en av de mest efterfrågade begagnade småbilarna i Sverige. Yaris är lätt att manövrera i stadstrafik, även om siktbarheten runt omkring kan förbättras. När det gäller köregenskaper är de ganska mediokra, och bilen kan luta ganska mycket i skarpa svängar.

Det är ovanligt att bilmodeller lever i över tio år, men tredje generationen av Toyota Yaris anses vara en framgångssaga. Den fanns i både bensin- och elhybridversioner, där den senare laddar ett litet batteri medan du kör. Yaris är känd för sin enkelhet att köra, även om körglädje inte är dess främsta styrka. Denna karaktäristik delas av flera andra Toyota-modeller. Även om Yaris kan vara något dyrare än andra småbilar, kompenseras det av låga reparationskostnader och ett stabilt andrahandsvärde.

Läs mer: Vilka begagnade bilar går sönder mest?

Toyota är allmänt känt för sin höga kvalité

Toyota är välkänt för sin höga kvalitet, och Yaris är inget undantag. Enligt Länsförsäkringar har Yaris få rapporterade maskinskador och är en av de bilar med minst problem. Även bilprovningens protokoll visar till och med att det inte finns några fel kopplade till modellen.

Många väljer Toyota på grund av deras pålitlighet, och Yaris är inget undantag. Men innan du köper en Yaris, bör du ändå vara uppmärksam på vissa saker:

  • Rostskyddet är inte det absolut bästa, så om du köper en äldre bil bör du noga inspektera karossen för eventuell begynnande rost.
  • Vissa ägare har haft problem med kopplingsslitage på sina Yaris, så det kan finnas exemplar med slitna kopplingar. Att byta kopplingen kan vara kostsamt, så se till att kopplingen fungerar som den ska.
  • För det mesta behöver du bara byta ut slitdelar, så undersök däcken och bromsarna för att se till att de inte är för slitna.

Tips

  • Om du investerar i en nyare modell och har planer på att äga bilen under en längre tid, kan det vara fördelaktigt att rostskydda då det från fabriken inte är det absolut bästa.
  • Yaris är särskilt lämplig för dem som främst kör kortare sträckor i stadsmiljö och närliggande områden.
  • Vid längre resor kan Yaris upplevas som något bullrig och ansträngande att köra.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring