Är Toyota Yaris en bra bil? Absolut! Den är en av de mest efterfrågade begagnade småbilarna i Sverige, och det är lätt att förstå varför. Yaris är enkel att hantera i stadstrafik, även om sikten runt bilen kunde ha varit bättre. När det gäller köregenskaper är de medelmåttiga, och bilen kan kännas instabil i skarpa svängar.

Toyota Yaris har lyckats hålla sig populär i flera år tack vare sin pålitlighet och genom att vara väldigt bränslesnål. Den finns i både bensin- och hybrid versioner, där hybriden laddar ett litet batteri medan du kör. Yaris är känd för att vara lättkörd, även om körglädje inte är dess starkaste sida. Denna egenskap delas av flera andra Toyota-modeller. Yaris kan vara något dyrare än andra småbilar, men detta kompenseras av låga reparationskostnader och ett stabilt andrahandsvärde.

Läs mer: Vilka begagnade bilar går sönder mest?

Ett säkert alternativ

Toyota Yaris är utrustad med en rad tekniska funktioner som bidrar till både komfort och säkerhet. De senaste modellerna erbjuder avancerade säkerhetssystem som Toyota Safety Sense, vilket inkluderar adaptiv farthållare, filhållningsassistans och automatisk nödbromsning. Bilen har fått högsta betyg av bilsäkerhets Euro NCAP. Dessutom finns det bekvämlighets funktioner som en intuitiv pekskärm, smartphone-integration och röststyrning, vilket gör körningen både enklare och säkrare.

Utmärkelser

Toyota Yaris har fått flera imponerande utmärkelser som visar hur bra den faktiskt är. Den vann ”European Car of the Year” 2021, vilket berömde bilens innovativa hybridteknologi, bra köregenskaper och låga utsläpp. Yaris har också utsetts till ”Intelligent Instructor’s Driving Instructor Car of the Year” två år i rad, tack vare att den är lätt körd och många säkerhetsfunktioner. Dessa utmärkelser bekräftar att Yaris är en pålitlig och användarvänlig bil som uppskattas av både experter och vanliga förare.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring