Vad kostar batteribyte för Tesla? Att Tesla är några av de bästa elbilarna i världen är det troligtvis få som har missat. Bilarna är speciellt tillverkade för att ha en riktigt lång räckvidd och att samtidigt ge en optimal körupplevelse varje gång. I takt med att Tesla blir allt större kommer också fler modeller ut på marknaden. Vill du ha en elbil som klarar av en förvånansvärd räckvidd är Tesla lösningen för dig.

Läs mer: Vilken Tesla är bäst?

Trots att Tesla verkligen kan prestera när det kommer till elbilar håller inte bilen såväl som bilens batteri för alltid. Jämfört med många andra laddningsbara bilar håller det dock betydligt längre och det gör att du får mycket bil för pengarna. Den senaste Tesla Model 3 är till exempelvis framtagen för att klara av en räckvidd på 160 000 mil – förutsatt att du byter batteri. Frågan är bara vad ett batteribyte för en Tesla faktiskt kostar.

Batteribyte för Tesla – så mycket kostar det

När det kommer till elbilsbatterier är det inte ovanligt att många batterier håller betydligt längre än själva garantin. Ibland håller de till och med längre än själva bilen i fråga. För Tesla Model 3 är batterierna framtagna för att klara av 48 000-80 000 mil. Detta motsvarar ungefär 1500 laddningar. Byter du ditt Tesla batteri vid ett tillfälle kommer du alltså att få en elbil som klarar 160 000 mil utan problem.

Att byta batteri i din Tesla är dock en dyr historia. Idag ligger priset på ca 7000 dollar, vilket motsvarar ett belopp strax under 100 000 svenska kronor. Observera att ett batteribyte med hjälp av garantin endast kan användas under tiden som garantin är giltig. Jämfört med många andra elbilsmodeller har Tesla dock en längre garanti på sitt batteri där batteriet är säkrat i 8 år, jämfört med 5 år som vanligtvis är standarden för både elbilar och elbilshybrider.

När behöver batteriet i en elbil bytas ut?

Normalt sett förväntas ett nytt batteri i en elbil hålla i minst fem år. Många elbilsproducenter erbjuder garantier på 5 till 8 år, vilket innebär att ett nytt batteri täcks av garantin om det slutar fungera under denna period.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring