Hur lång tid tar det att ladda en Tesla? Tesla är en av de mest populära och uppskattade elbilarna i världen och det är inte för ingenting. De här bilarna är nämligen några av de mest högpresterande laddningsbara bilarna på marknaden, med en räckvidd som slår de allra flesta. Det som har gjort bilarna så uppskattade är inte bara den otroligt häftiga designen, räckvidden och bekvämligheten, utan bilen har även en mycket snabb laddningstid som gör att du alltid kan vara redo.

Beror på vilken ström man använder

Hur snabbt du kommer kunna ladda din Tesla beror bland annat på vad det är för Tesla modell du har och vilken ström du väljer att använda. Tesla kan nämligen laddas med både AC-ström såväl som DC-ström, där det sistnämnda används i samband med snabbladdning. Det har också betydelse om du laddar på en offentlig laddstation eller om du laddar bilen i ditt egna hem, samt hur många procent batteri du vill uppnå.

Så lång tid tar det att ladda en Tesla

Laddningstiderna för Tesla varierar beroende på vilken ström du använder och vilken batteriprocent du vill uppnå.

AC-laddning – AC-laddning är den vanligaste laddningsmetoder för elbilar där du använder dig av ett typ 2 uttag. Vill du ladda upp din Tesla till maximal batterikapacitet får du räkna med en ungefärlig laddningstid på 7 timmar. AC-laddning är vanligt förekommande när du laddar bilen i det privata hemmet eller har tillgång till en egen laddbox i ditt garage eller på husväggen.

DC-laddning – Tesla kan också laddas med DC-laddning, vilket innebär att bilen snabbladdas. Vid snabbladdning är det sällan rekommenderat att ladda upp batteriet maximalt, utan hålla det på ca 80 %. Att ladda en Tesla från 10 % till 80 % med snabbladdning tar cirka 30 minuter. Det är således en bra lösning om du behöver ladda på offentlig laddstation eller om du behöver komma iväg snabbt.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vad rekommenderar Tesla själva?

När det gäller bakhjulsdrivna fordon, till exempel Tesla Model 3, rekommenderas att du ställer laddningsgränsen på 100 % även för daglig användning. 

För fyrhjulsdrivna fordon är det rekommenderat att hålla laddningsgränsen under 90 % för daglig användning.

Läs mer: Vad kostar det att ladda en tesla?