Vad det kostar att ladda en Tesla beror på vad priset per kWh ligger på. Men i runda slängar kostar det 2-4 kronor per mil att ladda en Tesla. På snabbladdningsstationer kan det kosta 7-18 kronor per mil att ladda.

Det kostar omkring 2-4 kronor per mil att ladda en Tesla om du laddar den hemma. Men svaret på frågan hur mycket laddningen kostar är mer komplext än så. Kostnaden för laddningen beror på elpriset. Om laddningen av Teslan sker hemma är det priset per kWh som styr hur mycket laddningen kostar. Generellt drar elbilar 2 kWh per mil. Det innebär att kostnaden per mil blir dubbla kWh priset. Hur mycket du betalar per kWh beror på var i Sverige du bor och vilket elbolag du har.

Snabbladdning kostar mer när du ska ladda din Tesla

Om du inte har möjlighet att ladda Teslan hemma blir det desto dyrare att ladda upp batteriet. Det finns publika laddboxar men där kostar det betydligt mer. Taxan kan skilja sig mellan olika laddstationer. Därför kan det vara bra att jämföra olika stationer med varandra innan du laddar Teslan. Snabbladdning på en publik laddstation kan kosta ungefär 3,6 och upp mot 8,70 kronor per kWh. En Tesla som drar 2 kWh per mil kan kosta någonstans kring 7-18 kronor per mil att ladda.

Laddbox hemma är billigast

Vad kostar det att ladda en Tesla med laddbox i hemmet? Att ha en laddbox eller laddstolpe installerad hemma är det allra bästa för att kunna ladda en Tesla till lågt pris. Trots att det kostar en del att installera en laddbox är det en investering som lönar sig i längden. Snabbladdning är ett bra alternativ att använda när du är ute på långresa och behöver ladda på vägen. Batteriets storlek i bilen påverkar inte hur mycket el som bilen laddar. Du laddar upp det som har förbrukats under dagen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring