Intresset att köpa elbil är stort. Genom att köra på el sparar du både pengar och påverkar klimatet mindre. Elbilar är framtidens bil och reglerna gynnar elbilar gentemot bilar som går på bensin och diesel. Varför är elbilar bra? Det ska vi berätta för dig.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Elbilar är bättre för klimatet

Bilismen har påverkat klimatet negativt, samtidigt är egen bil en del av den moderna livsstilen. Då är elbilen ett bra alternativ till bensin- och dieseldrivna bilar. Du kör på el som kommer från samma energikälla som elen till diskmaskinen och lamporna. Ingen olja som fraktats över halva jorden och som sedan frigör koldioxid under bilkörningen. Påverkan på klimat och närmiljö minskas rejält och du kan köra med gott klimatsamvete. Elbilen är tyst, modern och smidig. Om du har elavtal som bara ger dig grön el kör du bilen utan några koldioxidutsläpp alls.

Elbilar är bättre för plånboken

Den andra stora fördelen med att köra elbil är att du sparar pengar. Istället för att köra på bensin eller diesel, kör du på billig el. Det är många som bytt från fossildriven bil till elbil och som omgående börjat spara tusenlappar i månaden. Ju mer du kör, desto billigare blir det att köra elbil. Du har heller ingen möjlighet att påverka priset på bensin och diesel, medan du själv väljer vilket elavtal som du ska ha.

Reglerna gynnar elbilen

Makthavarna vill att folk ska köra elbil. Det medför att det finns politiska incitament som gör elbilen än mer attraktiv. Du betalar mindre i fordonsskatt. Du får bidrag när du ska installera laddbox eller laddstolpe. I framtiden kommer det att märkas än mer, då det kommer att bli än dyrare att äga och köra fossildriven bil. Miljöskatten på bensin och diesel kommer att öka i framtiden. Du kan inte heller köra en äldre dieselbil överallt. I vissa städer finns det zoner som kräver att bilen bara släpper ut viss andel partiklar per mil. Det påverkar inte elbilsägare.