Vad kostar det att lacka om en bil? Funderar du på att lackera om ditt fordon? Då vill du troligtvis veta hur mycket arbetet kommer att gå på. Det finns flera faktorer som kommer vara avgörande för priset, bland annat hur stor bil det är som ska lackeras, samt vad det är för typ av lack du vill ha.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Så mycket kostar det att lacka om en bil

Att lackera om bilen är både roligt och spännande. Genom att lämna in bilen för lackering har du möjlighet att själv vara med och bestämma designen. Här kan du dessutom själv välja om du vill att bilen ska ha en vanlig lackering, eller om du vill lägga till snygga detaljer och färgskiftningar, t.ex. så kallade flakes. Kom ihåg att priset inte bara är baserat på bilens storlek, utan även på hur avancerat arbetet är.

Det exakta priser för lackering på bilverkstad är mycket svårt att säga. Vill du bara ha en grundlig lackering med slipning ligger priset vanligtvis på ca 20 000 kronor. Vill du ha mer avancerad lackering med många detaljer eller komplicerade färgskiftningar får du vanligtvis räkna med några tusenlappar mer.

Gör arbetet själv för att minska kostnaden

Det finns dock sätt att minska kostnaderna och samtidigt få en nylackerad personbil. Du kan t.ex. välja att göra arbetet själv, men då krävs både kunskap och tillgång till rätt typ av verktyg. Ett annat alternativ är att du genomför hela förberedelsen av bilen på egen hand. Genom att slipa bilen själv, rengöra den och tejpa den, samt jämna ut eventuella bucklor innan du tar den till verkstaden kan du faktiskt spara så mycket som 50-70 % av kostnaden.

Det innebär således att lackeringen bara hamnar runt ca 5000-7000 kronor. Observera att det är mycket viktigt att du utför ett ordentligt förarbete. Annars finns det risk för att bilverkstaden behöver göra om hela arbetet och du har slösat både tid och pengar.

Läs mer: Vilken färgkod har min bil?