Hur mycket kostar världens dyraste bil? I maj 2022 såldes den dyraste bilen i världen, en ovanlig Mercedes-Benz som framställdes år 1955. Den bytte då ägare i den mest kostsamma bilförsäljningen någonsin, där köparen fick betala 1,4 miljarder. Detta var en dubblering av det tidigare rekordet från 2018.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Eftertraktad av samlare

Det var Mercedes-Benz själva som sålde bilen, som tidigare varit en del av deras egen samling. Bilen bytte ägare till en privatperson som betalade 135 miljoner euro, vilket alltså blir cirka 1,4 miljarder kronor.

Bilexperterna vid företaget Hagerty bekräftade i samband med detta att priset gjorde bilen till den mest dyra som någonsin sålts. Orsaken till det höga priset är att bilen endast är en av två tillverkade konceptbilar vid namn ”300 SLR Uhlenhaut Coupe”.

De namngavs av dåvarande utvecklingschefen vid Mercedes-Benz, Rudolf Uhlenhaut. De speciella dörrarna på bilen kallas för måsvingar och samlare är mycket intresserade av just denna Måsvinge-Mercedes.

Så mycket kostar världens dyraste bilar

Det finns också andra rejält dyra bilar till salu, även om priserna där är förhållandevis små jämfört med världens dyraste bil. Bugatti skapar ständigt nya mästerverk och bilen La Voiture Noire är en bil i särklass. Priset ligger på 142 500 000.

Bilen är formgiven med inspiration från Ralph Laurens Typ 57SC Atlantic i helsvart, en bil från 1938 som är värderad till 500 miljoner kronor. La Voiture Noire tillverkas i endast ett exemplar, därav den höga prislappen.

Andra dyra bilar

En annan dyr bil är den nya modellen Pagani Huayra Imola. Bilen är döpt efter en sydamerikansk vingud vid namn Huayra-tata. Här finns en V12:a med 827 hästkrafter, levererad av Mercedes-AMG.

Det tar endast 2,5 sekunder att accelerera bilen från noll till hundra km/tim. Toppfarten ligger på nära 400 km/tim och prislappen på 64 150 000 kronor.

Koenigsegg Jesko är en svensk bil som byggs i Ängelholm. Upplagan byggs endast i 125 exemplar, vilket ligger till grund för det höga priset på 40 150 000 kronor.

Läs mer: Vad kostar en bil att tillverka?