Vad kostar service på bil? Att regelbundet serva bilen är något av det viktigaste du kan göra för att säkerställa både drift- och trafiksäkerhet. Det är en kostnad som är helt nödvändig och något du inte bör snåla in på. På en service byts olja och oljefilter, samt andra komponenter vid behov. Dessutom görs en kontroll av bilens olika funktioner enligt en specifik checklista som verkstäderna använder sig av. Detta för att inget viktigt ska missas som påverkar körbarheten.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Kostnaden för service på bil varierar

Vad kostar då en service på bil? Här är det svårt att ge en generell prisuppgift, eftersom priserna på service varierar oerhört mycket mellan olika aktörer på marknaden. Det finns också en stor variation beroende på geografiskt läge samt om servicen utförs på en märkesverkstad eller en allmän verkstad som servar alla märken.

Viktigt att jämföra

En viktig faktor för att inte betala för mycket för din service är att noggrant jämföra marknadens olika aktörer. Ibland kan det vara värt att åka en bit för att lämna in bilen på en annan ort, om du hittar ett betydligt lägre pris än lokalt där du bor. Det är aldrig roligt att överbetala för något, så lägg lite tid på att kolla upp priserna genom att besöka verkstädernas hemsidor eller ringa runt.

När du ändå kollar upp priserna via nätet, passa på att läsa recensioner av verkstäderna för att bilda dig en uppfattning om det är något att satsa på.

Assistans och mjukvaror

Glöm heller inte att se till helheten. Många märkesverkstäder erbjuder en kostnadsfri assistansförsäkring om du servar din bil hos dem. Det här är inte säkert att du kan få hos en allmän bilverkstad, trots att det finns de som matchar erbjudandet. Säkerställ också att verkstaden du anlitar har tillgång till att uppdatera bilens mjukvara, något som blivit allt viktigare i takt med datoriseringen av fordon.