För en vanlig bilägare finns det många olika faktorer som påverkar hur bra en bil upplevs vara. Hit hör bränsleförbrukning, rymlighet, hur hög fordonsskatten är och många andra omständigheter. Men för den som är intresserad av bilar kan frågan också uppkomma kring vilka bilar i världen som är snabbast, och hur biltillverkarna jobbar för att öka hastigheten på bilarna. Vilken är världens snabbaste bil?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Världens snabbaste bil – en lista

Hennesy Venom GT

Hennesy Venom GT har en toppfart på 434 km/h och är framtagen på Kennedy Space Center i USA. Denna bil har en effekt på 1204 hästkrafter och en slagvolym som ligger på sju liter. Med en tvillingladdad turbomotor är det inte märkligt att tillverkaren har lyckats få upp hastigheten till så höga nivåer.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron är en slimmad och vacker bil med toppfart på 381 km/h. Med 1500 hästkrafter och snygg design kostar denna bil 2,6 miljoner dollar, och finns endast i 500 exemplar. Det är därför få förunnat att någonsin få sitta i en Bugatti Chiron.

3 SSC Ultimate Aero

3 SSC Ultimate Aero har en toppfart på 410 km/h och har skapats med målet att få en hög startacceleration. Denna bil kan därför gå från noll till hundra kilometer i timmen på endast 2,5 sekunder. Denna fantastiska acceleration är verkligen unik att beskåda. Motorn är turboladdad med 6,3 liter och bilen har även 1287 hästkrafter. Trots sin höga toppfart är 3 SSC Ultimate Aero inte den allra snabbaste bilen i världen.

Koenigsegg CCR

Koenigsegg tillverkas i Sverige och har tidigare varit rekordinnehavare som den snabbaste bilen i världen. Men nu har titeln gått över till andra bilar. Med sin topphastighet på 395 km/h är detta fortfarande en mycket snabb bil, och Koenigsegg CCR säljs för stora summor. Detta beror på att den liksom många andra hypersnabba bilar endast tillverkas i en begränsad upplaga.