Det är ingen självklarhet att veta exakt vilken motor du har, men det är en information du behöver ha tillhands. Ska du exempelvis köpa nya reservdelar är det din bilmotor som är utgångspunkt för att det ska bli rätt. Med det sagt är det ingenting att oroa dig över eftersom du kan finna vilken motor din bil har helt på egen hand.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

VIN – ger dig information om vilken motor din bil har

Bilmotorer finns i mångtaliga varianter och även om du vet att din bil har exempelvis en 2.0 liters dieselmotor, är det ibland inte fullt tillräckligt. Det finns nämligen många varianter av moderna bilmotorer. För att veta exakt vilken utrustning din bil har och då även vilken motor bilen har, behöver du ha tillgång till fordonets VIN-nummer. Det brukar även gå under namnet ”chassinummer”.

VIN är alltså ett chassinummer som i stort sett fungerar som ett slags identifikationsnummer som beskriver bland annat bilens motor. Varje biltillverkare ger fordon den här typen av nummer, men de varierar beroende på land. Däremot är det alltid ett nummer bestående av 17 siffror.

Med hjälp av VIN kan du alltså ta reda på bilens motor direkt på nätet. Skriver du in VIN och söker på frasen ”vilken motor har min bil” får du detaljerad information om just ditt fordon. Du använder dig då av specifika sajter såsom Bilregistrets hemsida.

Leta chassinummer på bilen

Om du händelsevis inte har tillgång till registreringsdokument eller möjligheten att söka på chassinumret på nätet kan du hitta det någonstans i eller utanpå bilen. I normala fall går det att hitta VIN eller chassinummer som det också kallas högst upp på förarsidans del av vindrutan. Det sitter längst ner mot bilhuven.

På vissa modeller kan VIN-numret som du behöver för att veta vilken motor din bil har finnas intill dörrarna på bilen alternativt på motorn.