När en bil drabbas av rost, kan det vara svårt att fastställa en exakt kostnad för att åtgärda problemet. Priset beror på flera faktorer, inklusive graden av rostskada, typen av bil och vilken verkstad du anlitar. För att få en mer exakt uppskattning är det bäst att besöka en verkstad för en kostnadsfri konsultation.

Gör en rostkontroll

En rostkontroll är viktigt för att upptäcka rostskador i tid. Om man lämnar rostskador obehandlade kan de sprida sig och orsaka mer allvarliga problem som kan leda till dyrare reparationer. Så fort du upptäcker en rostfläck bör du ta bilen till en verkstad för att få en bedömning av skadan.

Att fixa rost på en bil kan vara en ganska omfattande process som kräver professionell hjälp. En mindre rostskada kan kosta några tusenlappar att reparera, medan större skador kan kosta betydligt mer. Beroende på omfattningen av skadan kan reparationen innefatta att slipa bort den drabbade ytan, svetsa in en ny bit av plåt och måla om bilen.

Så undviker du att bilen rostar

Här listar vi tips och råd för att skydda bilen mot rost på bästa sätt:

  • Håll bilen ren genom att tvätta den regelbundet för att undvika att salt, vägsmuts och damm binder fukt och påskyndar rostbildning. Det är bäst att låta bilen torka ordentligt efter tvätt.
  • Var noga med var du parkerar bilen eftersom hög luftfuktighet och hastiga temperaturförändringar kan leda till rost. Det är rekommenderat att parkera bilen i ett uppvärmt och ventilerat garage under hösten och vintern.
  • Ta hand om eventuella lacksläpp och karosskador direkt, eftersom de kan påskynda rostbildning.
  • Slutligen är det viktigt att välja rätt rostskyddsbehandling för din bil. Många verkstäder erbjuder olika former av rostskydd, men det är viktigt att välja en behandling som är anpassad efter din bil och dess behov. Tänk också på att en rostskyddsbehandling inte är en garanti för att bilen aldrig kommer att rosta, men det kan hjälpa till att förebygga och fördröja rostbildningen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring