Tyskland är känt som en ledande kraft i teknologin, men landet har mycket mer att erbjuda. Med en historia som sträcker sig tvåtusen år tillbaka i tiden finns det otaliga kulturella sevärdheter att utforska, från kungliga slott till vackra katedraler.

Dessutom har Tyskland flera av Europas mest framstående städer, som Berlin, Hamburg och München, som alla har sin egen charm och unika attraktioner. För den äventyrslystna resenären finns det också en mängd landskap att utforska, inklusive varma källor, Europas största strand och utmanande skidbackar.

Att uppskatta kostnaderna för att köra från Stockholm till Tyskland är inte en enkel uppgift, eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till. Bränsleekonomi, vägtullar och andra avgifter kan alla påverka priset på din resa, tillsammans med hur lång tid du planerar att spendera på vägen och eventuella utgifter för övernattning.

En grov uppskattning är att det kan kosta mellan 2 000 och 6 000 kronor i bränsle och avgifter för en enkelresa från Stockholm till Tyskland. Men oavsett kostnad är en bilresa till Tyskland ett fantastiskt sätt att uppleva allt som landet har att erbjuda.

Färjelinjer som tar dig direkt till Tyskland

Malmö-Travemünde

Trelleborg-Sassnitz

Trelleborg-Rostock

Trelleborg-Travemünde

Göteborg-Kiel

Tyskland är stora inom fordonsbranschen

Tyskland är verkligen känt för sin biltillverkning och har producerat några av världens mest ikoniska bilar. Och det är inte bara de stora namnen som BMW, Audi och Mercedes-Benz som har satt Tyskland på bilkartan. Det finns också ”mindre” bilmärken som har gjort stora avtryck i branschen, såsom Porsche, Opel och Volkswagen.

Faktum är att Tyskland har en rik bilhistoria och har varit en av de mest inflytelserika länderna inom bilindustrin i över hundra år. Tack vare tyskarnas innovativa teknik och höga kvalitetsstandarder har tyska bilar blivit kända för sin pålitlighet, prestanda och höga säkerhetsstandarder. Oavsett vilket tyskt bilmärke man väljer kan man vara säker på att man får en bil av hög kvalitet och med innovativ teknologi.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring