Hur ofta ska man byta kamrem på en Renault Clio? Renault rekommenderar att du byter kamrem på din Renault Clio antingen efter 15 000 mil eller efter 6 år. Du ska alltid gå på det intervall som infaller först av dessa två. Det vill säga om du inte har uppnått en sträcka på 15 000 mil efter 6 år, bör du ändå byta kamremmen.

Kamremmen slits med åren

Det är lätt att tro att med en bils om körs väldigt sparsamt kan det gå mycket lång tid mellan kamremsbyte, men faktum är att de allra flesta behöver byta lika ofta. Anledningen till det är att kamremmen är tillverkad av gummi, som är ett material som torkar ut med åren, oavsett om den används eller inte.

Efter 6 år rekommenderar Renault därför att ett kamremsbyte ska ske. Om du har kört 15 000 mil innan 6 år, vilket väldigt få faktiskt gör, ska du byta innan dess. Det här innebär alltså att oavsett om du kör väldigt sällan eller inte, kommer du att behöva byta kamremmen minst vart 6:e år.

Svårt att se när man ska byta kamrem på Renault Clio

Det kan vara väldigt svårt att se om en kamrem är sliten om man inte har de rätta kunskaperna. Du kommer inte att märka på körningen eller användningen av bilen på något sätt att kamremmen slits. Utan det vanligaste är att den fungerar precis som vanligt, ända tills att kamremmen helt och hållet går av.

Även om en trasig kamrem i sig inte är skadlig för motorn, blir det ett mycket högt tryck när den går av och den kan då slå sönder andra komponenter under motorhuven. Det är därför viktigt att byta kamremmen på din Renault Clio inom de angivna intervallerna. På så sätt slipper du riskera att bli stående längs med vägen samt att orsaka större skador på bilen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Hur mycket kan det kosta att byta kamrem på en Renault Clio?

Priset för att byta kamrem på en Renault Clio kan variera beroende på årsmodell, motor och val av verkstad. Det är dock vanligt att kostnaden ligger runt 6 700 kronor. Det är alltid bäst att kontakta en verkstad eller bilservice för att få en exakt kostnadsbedömning baserat på din specifika bilmodell och ditt geografiska område. På så sätt kan du få en mer exakt uppskattning av vad det skulle kosta att byta kamrem på just din Renault Clio.

Läs mer: https://blog.riddermarkbil.se/vilka-bilar-har-kamkedja/