Hur bra är Citroen c3? Denna bil har visat sig vara en av de mest uppskattade småbilarna som finns på marknaden idag. Citroen c3 är förvisso inte den snabbaste bilen och den är heller inte så pigg som man hade önskat att den var. Däremot är det en motor som har en lång livsläng och som är lämplig för just den här bilen i fråga.

I andra bilmodeller hade Citroen c3s motor kanske inte varit fullt lika effektiv, men i andra sidan har den en helt försvarbar körupplevelse. Både chassi och styrning är neutralt och hela bilen inger ett stort lugn. Denna bil modell lämpar sig för dig som föredrar en försiktigare körstil, eftersom den kan upplevas både gungig om den pressas alldeles för hårt. Den passar även bättre för kortare sträckor, eftersom visst vindbrus och vägbrus kan vara störande om du kommer upp i höga farter.

Är Citroen c3 användarvänlig?

Något som blivit mycket uppskattat med den franska bilen är den avskalade och enkla designen när det kommer till utrustning. Citroen c3 har valt att göra det så användarvänligt och smidigt som möjligt och skippar därför många avancerade och onödiga val. Även designen på Citroen c3s utsida håller samma enkelhet, något som får bilen att kännas modern och stilren.

Citroen c3 är överlag en bra och lämplig småbil för dig som vill satsa på lugnare och försiktigare körning och som vill ha en bra bil som passar utmärkt för vardagskörning. Är du ute efter en sportbil med en hög topphastighet ska du veta att C3 inte är så lämplig. Citroen c3 har nämligen en maxhastighet på 195 km i timmen. Jämför vi detta med Ford Mustang V8 är det en ganska stor skillnad. Det är dock ingenting som egentligen förvånar, eftersom det är två helt olika bilmodeller framtagna för helt olika ändamål.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring