Vad kostar det att polera bilen? Det exakta priset på att polera en personbil kommer att variera mellan olika bilvårdscenter. Men du kan räkna med att det kommer att kosta dig från 1500 kronor och ända upp till 5000 kronor. Det vanligaste är dock att det ligger runt 1700-2500 kronor.

Den stora prisskillnaden kan bero dels på var bilvårdscentret ligger och vilka utgifter de har. Exempelvis kostar lokaler central i en storstad mer än vad lokalerna kommer att kosta för ett bilvårdscenter som ligger i utkanten av en småstad.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Vad ingår i priset när man polerar bilen?

När du lämnar in din bil för polering kommer den både att vaxas och poleras. Det går även att endast polera bilen med hjälp av ett polish. Men eftersom det är ett slipmedel som tar bort det yttersta lagret av lacken på bilen, är det bästa att även använda ett vax på bilen för att skydda lacken.

Därför kommer du troligen ha svårt att hitta ett bildvårdscenter som endast polerar din bil, utan att också vaxa den efter poleringen. Vanligtvis sker poleringen med en poleringsmaskin. Det går även att utföra förhand, men är mycket mer tidskrävande samt att resultatet sällan blir lika bra.

Är det värt priset att polera sin bil?

I de allra flesta fall är det alltid värt priset att våda sin bil på bästa sätt. Den kommer hålla längre samt att den får ett bättre andra handvärde som du planerar att sälja den. Polering tar bort ytliga repor och skador på lacken på din bil. Lacken är där för att skydda karossen och om det finns skador i den riskerar karossen att exempelvis rosta snabbare.

För att det ska vara prisvärt är det dock också viktigt att du vaxar bilen efter en polering. Vaxet kommer att ge lacken ett skyddande lager.