Det finns angivna intervaller för hur ofta man ska byta kamrem på Peugeot 206 och dessa skiljer sig beroende på om du kör bensin- eller dieselmotor. Därför bör du alltid kontrollera vad som gäller för din bil. Köper du en begagnad 206-modell ska ett tidigare byte finnas registrerat i serviceboken, annars är det svårt att veta huruvida den blivit bytt eller inte.

Intervaller för att byta kamrem på Peugeot 206

Beroende på vilken generation bilen tillhör och även vilken årsmodell din Peugeot 206 har varierar intervallen för kamremsbyte. Det är dock i regel 12 000 mil som är den vanliga intervallen för bensinbilar och dieselbilar ytterligare några tusen mil.

Utöver de fastställda intervallerna är det viktigt att du som förare och ägare till bilen kontrollerar kamremmens skick för att byta kamrem på din Peugeot 206 i rätt tid.

En erfaren mekaniker brukar i regel kunna se i vilket skick remmen är. Den bör vara mjuk, men står bilen stilla under många perioder blir kamremmen lätt styv.

Hur vet jag när det är dags att byta kamremmen

Ett tips till dig som kör Peugeot 206 är att ta oljud på allvar eftersom det kan ha att göra med kamremmen. Hör du exempelvis ett pipande läte från motorn och då ofta när du startar bilen, kan det bero på en sliten kamrem.

Ett annat tydligt tecken är om remmen visar slitage på utsidan. Om du ser fläckar eller sprickor i gummit är det  dags att byta ut remmen. Kom ihåg att kamremmar inte slits gradvis över tid, utan kan plötsligt sluta fungera som de ska.

Du ska alltid se till att byta en sliten kamrem på Peugeot 206 av den anledning att du annars riskerar större skador på bilen. Dessutom finns risken att kamremmen går av när du kör bilen.

Pris för kamremsbyte Peugeot 206

Att byta kamrem kan kosta olika beroende på vilken verkstad du väljer. Det är i regel lite dyrare med kamremsbyte hos en auktoriserad Peugeot-verkstad, men det är också en trygghet eftersom jobbet blir korrekt utfört.

Sett till snittpriset för att byta kamrem ligger det strax under 4 000 kronor. Priset varierar inte bara mellan verkstäder utan också beroende på var i landet du bokar service samt vilken årsmodell du har.

Visste du att Peugeot är ett av det 10 mest sålda bilmärken i Sverige?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring