För att din elbil ska kunna drivas framåt behöver batteriet laddas med jämna mellanrum. Hur länge du kan använda bilen innan den behöver laddas igen är svårt att säga, eftersom det finns flera faktorer som är avgörande, t.ex. vilken räckvidd just din bilmodell har. Det som är gemensamt för alla elbilar och laddhybrider är att de kan laddas på offentliga laddstationer såväl som i privata laddboxar. Vad kostar det att ladda en elbil på laddstation?

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Befinner du dig ute på vägarna kan det naturligtvis vara svårt att använda en privat laddbox och då kan du ladda bilen på en offentlig laddstation istället. Idag hittar du över 2500 olika laddstationer och snabbladdningsstationer runt om i Sverige, vilket innebär att du alltid har en i närheten när du behöver. Eftersom elbilens popularitet fortsätter växa för varje dag som går byggs det även nya laddstationer på rullande band.

Offentliga laddstationer dyrare än privata

Det billigaste sättet för dig att ladda din elbil är genom en privat laddstation, men det är inte alltid du har tillgång till en sådan. Om du befinner dig ute på vägarna eller är långt hemifrån kan du behöva ladda din bil på ett annat sätt. Så vad kostar det att ladda en elbil på laddstation?

Priset för att ladda på offentliga laddstationer varierar en hel del beroende på var du laddar och var i landet du befinner dig. Det vanligaste är att kostnaden beräknas på antalet kWh, men detta gäller inte på alla stationer. Vissa stationer tar istället betalt per antal minuter som du står vid laddstationen. Även om priserna kan variera en hel del ligger de vanligtvis på 2-5 kr per kWh. Om du laddar privat är det ditt eget elnät och ditt elavtal som kommer ligga till grund för hur mycket du kommer att betala. Du har således möjlighet att påverka kostnaderna mycket enklare än när du laddar på offentliga stationer.