Att elbilar är riktigt dyra i inköpspris är troligtvis inget som undgått någon, men vad kostar en begagnad elbil?

Att köpa en elbil kostar en hel del, men i det långa loppet innebär det stora besparingar jämfört med en fossil bil. Av denna anledning är det också många som väljer bort de diesel- eller bensindrivna fordonen, för att istället gå över till laddningsbara alternativ.

Är du intresserad av en elbil, men vill hålla nere kostnaderna så mycket det bara går? Då kan det vara en god idé att fundera på en begagnad elbil. Bara för att bilen är begagnad innebär det inte per automatik att den kommer vara gammal, trasig eller i dåligt skick. Det finns mängder med fina och moderna elbilar som säljs vidare från person till person eller från en bilhandlare.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Pris för elbilar – är begagnade elbilar billiga?

Att säga att en begagnad elbil är billig är kanske lite att ta i. Dock är priset för en begagnad elbil mycket lägre än om du hade köpt bilen helt ny. Om du ändå planerar att köpa en elbil kommer du således spara in en hel del pengar genom att undvika fabriksnya fordon.

Priset varierar

Hur mycket din elbil kommer att kosta är dock omöjligt att säga. Priset varierar otroligt mycket beroende på bilmodell, hur många år den har på nacken och om den har varit skadad tidigare. Tittar vi t.ex. på begagnade e-Golf från Volkswagen (med några år på nacken) ligger priset runt 150 000 kronor och uppåt. Tittar vi istället på Tesla Model S får du vara beredd att punga ut betydligt mer, även om du köper bilen i andrahand. Här ligger kostnaden runt 350 000 kronor för en Tesla som gått mellan 15 000-20 000 mil.

Priserna må vara höga, men de är fortfarande betydligt lägre om du hade köpt elbilen ny. Hade du valt en helt ny e-Golf hade du fått räkna med cirka 428 900 kronor.