Vilken elbil som man ska välja beror på behoven. Alla har olika prioritet och behov. Det finns en elbil för alla, det gäller bara att hitta den. Det bästa är att utgå från det vardagliga behoven vid valet av elbil.

Vilken elbil du ska välja är svårt att säga. Den bästa elbilen är den som fyller ditt behov. En elbil som är bäst för dig behöver nödvändigtvis inte vara bäst för en annan person. Alla elbilar har olika funktioner och är i olika prisklasser. Du måste ta hänsyn till olika faktorer innan du fattar ett beslut om vilken elbil som är bäst att välja. Allt beror på tycke och smak vilken elbil som är den bästa att välja.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Behovet bör styra vilken elbil du ska välja

Börja fundera över vilken elbil som du är ute efter. Det finns elbilar i både större och mindre modeller. Om du behöver mycket utrymme kan en SUV vara ett alternativ. Om du har en stor familj kanske antal säten är det viktigaste. Priset på bil kan också vara avgörande för vilken elbil som är bra att välja. Gör en budget och välj en elbil som du har råd med.

Räckvidden spelar roll

Elbilar har olika räckvidd som beräknas med WLTP-metoden. Fundera över hur långa sträckor du kör och välj en elbil utifrån det. Du måste kunna ta dig dit du behöver. Elbilar med kortare räckvidd är generellt billigare än de som har längre räckvidd. Här blir det en balans mellan pris och bekvämlighet.

Laddning av elbilen

En annan viktig faktor när du väljer elbil är laddningen. Att ladda hemma är det bästa om du äger en elbil. Det blir dessutom billigare att ladda bilen om du gör det hemmavid. Bilens utrusning spelar också roll för många. En del föredrar en enklare bil medan andra vill ha mycket extra utrustning. Dragkrok och bagageutrymme är andra saker som en del tycker är viktiga på en elbil.