Priset för en laddbox varierar och beror på vem som tillverkar laddboxen, vad kostar en laddbox till elbil egentligen? En laddbox kostar omkring 5000 – 12 000 kronor. Prislappen för installation av laddbox ligger kring 6000 – 9000 kronor. Det kan tillkomma extra kostnader för material beroende på vilken elektriker som anlitas.

Priset för en laddbox varierar och kan vara allt mellan 5000 till 12 000 kronor. Utöver detta tillkommer även en installationskostnad som även de kan variera samt materialkostnader. Vad installationen landar på beror på vilka lokala förutsättningar som finns och huset i fråga. Det är möjligt att minska kostnaden för laddboxen genom att utnyttja skatteavdraget grön teknik. Det täcker 50 procent av totalkostnaden, det vill säga kostnaderna för både själva laddboxen och installationen.

Nyfiken på vad din bil är värd?

Låt oss värdera din bil inför försäljning eller bilbyte.

Personliga bud online hos landets Sveriges största bilhandlare

Hämtning inom 24h i hela landet vid försäljning

Pengarna på kontot direkt

Gratis värdering online

Personliga bud av våra inköpare

Betalning och upphämtning inom 24h

Företag eller privatperson?

Vår tjänst vänder sig till er alla

Sälj till oss, vi hämtar bilen inom 24h i hela landet

Pengarna på kontot direkt vid hämtning

Vi löser ditt billån, fixar ägarbytet och avslutar din bilförsäkring

Kostnad för installation av laddbox till elbil

Det är viktigt att laddboxen installeras av en auktoriserad elektriker för att allt ska gå rätt till. Elektrikerfirmor har olika priser för installation av laddboxar. En vanlig variant är att grundpriset för en installation ligger kring 6000-9000 kronor. Det ofta inkluderar kablage och annat material i den kostnaden. Men vissa tar extra betalt för kablage. En del elektriker tar även en avgift för att borra hål i fasaden. Den kostnaden kan vara cirka 800 kronor. Det är därför viktigt att alltid kontrollera vad som ingår i priset och vilka eventuella kringkostnader som kan tillkomma.

Materialkostnader vid installation av laddbox

En del elektriker har kablage och liknande material inkluderat i priset medan andra inte har det. En jordfelsbrytare är något som behövs vid en installation av laddbox och är den största materialkostnaden efter laddboxen. En jordfelsbrytare A kan kosta 500 – 1500 kronor och en jordfelsbrytare B har en prislapp på 1500- 3000 kronor. Elektrikern kan svara på vilken jordfelsbrytare som behövs. Det är en bra idé att skriva ett avtal med installatören för att undvika dolda avgifter.